Vijf redenen om te kiezen voor de ViaData OmniCloud

 

 

Een ICT-infrastructuur is in de eerste plaats gericht op de continuïteit van uw organisatie. De manier waarop u cloud inzet is daarom minstens zo belangrijk. ViaData zag ruimte voor verbetering in het bestaande cloud-landschap en ontwikkelde een geheel nieuw eigen platform; de ViaData OmniCloud.
De ViaData OmniCloud biedt een antwoord op veelvoorkomende IT-vraagstukken

Stel, uw ERP-systeem bevindt zich in het datacenter van de applicatieleverancier en onverhoopt doet zich een storing voor. Wie moet u dan bellen? Uw applicatieleverancier, uw internetprovider of uw IT-leverancier? Belangrijker nog, loopt uw productie gevaar? Hieronder bespreken we vijf manieren waarop de OmniCloud een antwoord biedt op veelvoorkomende IT-vraagstukken.

1. Cloud en ICT-beheer in eigen huis of uitbesteden

Het maakt niet uit of uw organisatie zelf het ICT-beheer voert, beheer heeft uitbesteed, of juist wil gaan uitbesteden. Met de ViaData OmniCloud bepaalt u zelf wie er aan de knoppen zit. Wanneer uw organisatie alle ICT-beheer zelf wil uitvoeren, krijgen de door u aangewezen personen direct toegang tot het OmniCloud platform – te benaderen via het zelfservice cloudportaal. Vanzelfsprekend staat ViaData paraat om u te voorzien van assistentie, advies en indien gewenst, diepgaande technische kennis. Dit laatste geldt overigens voor zowel uw cloudsystemen als ICT op uw eigen locatie. Indien gewenst draagt ViaData zorg voor uw gehele ICT-omgeving en staan we 24 uur per dag voor u klaar om te zorgen dat uw ICT-infrastructuur altijd beschikbaar is.

2. Zelf bepalen welk deel van uw data u ‘naar de cloud’ brengt

Cloud of ‘as a Service’ diensten vervangen traditionele informatiesystemen en zorgen ervoor dat ICT-voorzieningen op eigen locatie afnemen. Het voordeel daarvan is dat minder beheeractiviteiten nodig zijn waardoor een organisatie kan focussen op haar kernactiviteiten. Er zijn echter verschillende redenen waarom volledig overstappen naar cloud niet mogelijk of wenselijk is. Wellicht de belangrijkste; kan uw organisatie het zich permitteren om afhankelijk te zijn van verschillende ICT-leveranciers met allemaal hun eigen servicelevels en beschikbaarheidsafspraken. Wat als bijvoorbeeld uw productie volledig afhankelijk is van bepaalde informatiesystemen, zou u die dan in de cloud plaatsen?

Bij ViaData kunt u uw eigen ICT combineren met cloud in de vorm van IaaS (Infrastructure as a Service). Wij kunnen beide omgevingen veilig aan elkaar verbinden en praktisch alle infrastructuur-verwante diensten leveren. Als klant heeft u dus de vrijheid om alle of een deel van uw servers naar de OmniCloud te verplaatsen en tegelijkertijd beperkt u juist het aantal aanspreekpunten. ViaData maakt daarmee een transitie naar de cloud transparant en beter controleerbaar.

3. Maatwerk blijft maatwerk

Migreren naar een SaaS (Software as a Service) variant van bijvoorbeeld uw ERP-systeem kan als doel hebben de benodigde hard- en software op locatie terug te dringen. Daardoor neemt de 3 tot 5-jarige piekinvestering in het serverpark af en krijgt u daar veelal een schaalbaar ‘pay per use’ prijsmodel voor terug. Dat klinkt aantrekkelijk omdat u betaalt voor wat u gebruikt. Toch kunnen er redenen zijn dat u niet wilt of kunt migreren. Denk bijvoorbeeld aan legacy systemen of applicaties met maatwerk die ongeschikt zijn om extern onder te brengen in een standaard clouddienst.

Maatwerk is kostbaar en toegespitst op uw organisatie en daarom niet ‘even’ te vervangen door een nieuw systeem. Juist daar biedt de ViaData OmniCloud belangrijke voordelen, omdat het legacy systemen en maatwerk veelal één-op-één kan overnemen. Door systemen in hun geheel in de OmniCloud te plaatsen heeft u als voordeel dat u toch een ‘pay per use’ model afneemt terwijl u niet overhaast hoeft te migreren naar een nieuw systeem. De overstap naar de cloud vindt daardoor plaats in het tempo wat past bij uw organisatie.

4. Hybride cloud filosofie

ViaData heeft strategische partnerschappen met partijen als Microsoft, Cisco en VMware. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat ViaData ook andere cloudoplossingen kan ondersteunen en desgewenst integreren. Klinkt tegenstrijdig? Valt best mee! De OmniCloud is opgebouwd vanuit de filosofie dat partijen zoals bijvoorbeeld Microsoft, Google en Amazon razendsnel nieuwe diensten op de markt brengen. ViaData realiseert zich dat ook haar klanten gebruik willen maken van diensten van andere cloudproviders. Om uw organisatie optimaal te ondersteunen beperken we ons niet uitsluitend tot onze eigen OmniCloud. Als onafhankelijk IT-partner reikt onze kennis verder en ondersteunen we ook bij bijvoorbeeld het inrichten van Microsoft Azure of Office 365. Wij zien een toekomst waarin klanten gebruik maken van meerdere cloudproviders, ofwel hybride cloud, en onderstrepen deze filosofie. ViaData ondersteunt u bij het opbouwen van een Hybride cloudstructuur die past bij uw organisatiebehoeften.

5. Weten waar uw data staat

Organisaties hechten waarde aan het feit dat data traceerbaar is en de locatie bekend. De introductie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 heeft hier zeker aan bijgedragen. ViaData heeft de OmniCloud ondergebracht in het veiligste datacenter van Fryslân; de ViaData Toren in Tjerkgaast (Spannenburg). Deze Toren behoort tot de landelijke noodinfrastructuur van Cellnex Telecom (voormalig Alticom) en bevat daardoor hoogwaardige voorzieningen die ervoor zorgen dat het datacenter altijd ‘up and running’ is. De Toren is een uniek duurzaam datacenter dat voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen. Uw data staat dus hoog, droog en dichtbij. Meer informatie: klik hier.

Meer weten?

Het bestaande cloudlandschap is groot, maar kent ook zijn beperkingen. De ViaData OmniCloud is ontworpen vanuit de overtuiging dat dit veel eenvoudiger en efficiënter kan. In een volgende blog geven we een ‘kijkje onder de motorkap’ van ons zelfservice cloudplatform. Wist u bijvoorbeeld dat ViaData de eerste IT-partner in de Benelux is met een vCloud architectuur volgens VMware Cloud Provider POD (CPOD)?

Ervaar zelf de mogelijkheden van de ViaData OmniCloud en neem contact op voor het plannen van een demo. Of vraag ons wat cloud überhaupt voor uw organisatie kan betekenen; samen met u kijken we waar de belangrijkste kansen liggen.