Asset Tracking

Ga direct naar

Asset Tracking

Asset Tracking is als  IoT-scenario gericht op het traceren van (waardevolle) materialen en apparatuur. Je kunt het ook geautomatiseerd voorraadbeheer noemen. Met sensoren die je koppelt aan je assets heb je altijd en overal zicht hebt op waar ze zich bevinden. Toepasbaar in vele sectoren, maar vooral veel gevraagd in de zorg, de productiesector en in de logistiek.

Sensoren

Sensoren voeg je als tags toe aan je waardevolle assets.

Netwerk

Het netwerk zorgt voor verbinding en koppeling met het dataplatform.

Dataplatform

Het dataplatform presenteert overzichtelijk alle gegevens.

Productie

In een productieomgeving zijn tal van oplossingen mogelijk voor het traceren en volgen van (retourneerbare) assets. Afhankelijk van het bestaande productieproces kies je voor een oplossing die je helpt kosten te besparen, de productiviteit te verhogen of de traceerbaarheid van grondstoffen, containers of andere materialen te traceren. Bedenk hierbij van tevoren hoeveel geld je jaarlijks verliest op je assets; hoeveel assets je tot je beschikking hebt en welke processen zich lenen voor een systeem zonder toezicht.

Zorg

IoT kan de zorg helpen (waardevolle) medische hulpmiddelen te detecteren en te lokaliseren. Denk hierbij aan het tracken van bijvoorbeeld rolstoelen, hoog-laag bedden, matrassen of bloeddrukmeters. Via de informatie in een app heb je altijd in beeld waar alle middelen zich bevinden. Onnodig zoeken is verleden tijd. Dat draagt bij aan een efficiënter zorgproces, bespaart mogelijk kosten en geeft medewerkers meer tijd voor de zorg van patiënten.

Logistiek

Permanent zicht op waar een lading zich bevindt is mogelijk met IoT. Via sensoren of tags laat je de locatie ervan uitlezen. Al dan niet gekoppeld aan bijvoorbeeld  opslagruimtes of wagens. Zo zijn fouten niet alleen snel te traceren, maar belangrijker ook te corrigeren.

Ja, ik wil graag weten wat IoT voor mijn organisatie kan betekenen

Wil je dat we met je meedenken hoe jij waardevolle assets slim kunt tracken en daarmee je business kunt verbeteren? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen graag vrijblijvend een keertje langs voor advies.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.