Belangrijke info voor gebruikers van Windows 7, Windows Server 2008(R2) of Exchange 2010

Op 7 juli 2019 publiceerden we een artikel over de end-of-life aankondiging voor software producten van Microsoft en VMware. De einddatum voor ondersteuning van Windows 7 is 14 januari 2020. Zoals eerder gemeld geldt dit ook voor Windows Server 2008 (R2). De einddatum voor ondersteuning van Exchange Server 2010 is verlengd (van 14 januari) tot 13 oktober 2020.

Wist u dat Windows 7 systemen nog bij ruim 20% van de Nederlandse bedrijven binnen het netwerk actief zijn? Ook Server 2008(R2) en Exchange 2010 worden nog veelvuldig gesignaleerd. Voorkom problemen en check daarom de aanwezigheid ervan in uw eigen netwerk!

Wat zijn de risico’s?

Hoewel u de software gewoon kunt blijven gebruiken, neemt het risico op virussen en andere cybercriminaliteit bij deze systemen enorm toe. Immers: er worden geen beveiligingsupdates meer uitgevoerd, met als mogelijk gevolg dat uw volledige bedrijfsnetwerk problemen ondervindt. IT-afdelingen die onvoldoende aandacht besteden aan het up-to-date houden van alle Microsoft en VMWare omgevingen (of het simpelweg onderschatten), krijgen te maken met allerlei beveiligingsrisico’s.

Welke mogelijkheden zijn er?

Indien u Windows 7 gebruikt, is de overstap naar Windows 10 de meest voor de hand liggende keuze. Dit kan door middel van een upgrade of door vervanging van de pc. Voor Windows Server 2008 (R2) geldt dat u de server omgeving moet migreren naar een door Microsoft ondersteunde versie. De nieuwste versie op dit moment is Windows Server 2019. Gebruikt u nog Exchange 2010 als mailserver? Stap dan bijvoorbeeld over naar Exchange online en Office 365 of Exchange Server 2019.

ViaData ondersteunt.

Onze collega’s beschikken over de juiste kennis, expertise én tooling om uw IT-omgeving te inventariseren en te monitoren. Met behulp van specialistische oplossingen als Kaseya VSA kunnen we bijvoorbeeld geautomatiseerd software installeren, updates uitvoeren en zorgen dat eventuele problemen of risico’s tijdig worden gesignaleerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en bekijk daarnaast de mogelijkheden voor het uitvoeren van een security scan bij uw organisatie. Daarbij brengen we de belangrijkste risico’s en aandachtspunten voor uw bedrijf overzichtelijk in kaart en laten we zien waar de prioriteiten (of quick wins) liggen.