Bemoeilijkt corona jouw serviceproces? Laat geen kansen liggen!

Toenemend ziekteverzuim en bezettingsproblemen. Oplopende werkdruk bij beschikbare medewerkers. Afspraken die worden uitgesteld. Planningen die moeten worden omgegooid. Of het nu gaat om de installatie-, de bouwservice- of een andere branche: als servicemanager liggen dit soort zaken ongetwijfeld dagelijks op je bord. Hoe optimaliseer je je serviceproces en zet je je medewerkers zo efficiënt mogelijk in, in tijden van hoge coronabesmettingscijfers, testwachttijden en quarantaineplicht?
Serviceproces corona

De voordelen van een geïntegreerd serviceproces

Ook voor servicebedrijven wordt de dienstverlening er tijdens de pandemie niet gemakkelijker op. Feitelijk sta je voor twee uitdagingen tegelijkertijd. Enerzijds wil je je servicebelofte naar klanten hooghouden en waar kunnen blijven maken. Anderzijds wil je goed werkgeverschap blijven borgen, je medewerkers efficiënt en veilig in kunnen plannen en te hoge werkdruk voorkomen. Goed nieuws: met fieldservicesoftware op maat kan het allemaal.

Op basis van de uitgebreide en schaalbare oplossingen van Microsoft Dynamics 365, in combinatie met andere Microsoft-producten (denk bijvoorbeeld aan Teams) en onze kennis en ervaring als het gaat om fieldservice, gaan we bij ViaData graag samen aan de slag met het realiseren van een volledig geïntegreerd serviceproces. Zodat jij als servicebedrijf:

  • de druk op je medewerkers vermindert;
  • de servicebetrokkenheid verhoogt;
  • de customer experience verbetert en
  • een hogere service- en efficiëntiegraad bereikt.

Natuurlijk is een geïntegreerd serviceproces ook zonder pandemie wat je als servicebedrijf zou moeten willen. Maar in situaties zoals de huidige geldt dat nog veel meer. Met de grilligheid van het virusverloop en alle gevolgen van dien, is wendbaarheid voor een serviceorganisatie cruciaal. En precies die wendbaarheid bereik je met een volledig geïntegreerd informatiesysteem.

Want zo’n systeem betekent dat je werkt met één ‘waarheid’. Dat alles aan elkaar is gekoppeld en met elkaar communiceert. Zo zorg je niet alleen voor een efficiënter, maar ook voor een sneller serviceproces. Zeker als je daarbij end-to-end fieldservice faciliteert. Daarbij worden alle contactmomenten met klanten – vanaf de intake tot en met de service na uitvoering van een klus – nauwkeurig in het systeem vastgelegd. Bovendien kun je gebruikmaken van IoT voor storingsmeldingen zonder tussenkomst van mensen, van AI voor bijvoorbeeld het voorstellen van de beste contactmomenten, van toepassingen voor automatisch (her)plannen, et cetera

Conclusie

Komen de efficiëntie van je serviceverlening, de betrokkenheid van je medewerkers en de tevredenheid van je klanten door corona in het gedrang? Het optimaliseren van je serviceactiviteiten resulteert niet alleen in een efficiëntere dienstverlening en een hogere klanttevredenheid, maar heeft ook een positieve invloed op de servicemedewerkers en veldtechnici binnen je bedrijf.

Wil jij ook aan de slag met een geoptimaliseerd portfolio van je serviceactiviteiten? Heb je behoefte aan meer mogelijkheden, die je misschien nog niet kende omdat je ze eerder nog niet nodig had?

Viadata staat voor je klaar. Wij helpen je graag met het implementeren en/of finetunen van precies die softwaremogelijkheden die voor jouw servicebedrijf bijdragen aan optimale dienstverlening, betrokken medewerkers en een hogere klanttevredenheid.

Ja, ik ontvang graag een vrijblijvend advies

Mocht je meer willen weten over dit onderwerp en wat wij voor jouw organisatie eventueel kunnen betekenen? Laat het ons weten. Wij gaan graag het gesprek met je aan.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.