Bewaking IT-ruimte

Altijd in IT-control

IoT kun je ook eenvoudig inzetten voor de bewaking van je IT-ruimte. Of dit nu gaat om een groter datacenter of SER-kasten, al dan niet in een productie-omgeving. Meet met sensoren looppatronen, koeling of mogelijke andere defecten. Het voorkomt niet alleen (langere) down time, maar kan je ook aanzienlijke kosten besparen. Je bent zo op remote basis altijd in control.

Sensoren

Sensoren meten performance, temperatuur, defecten of aanwezigheid.

Netwerk

Het netwerk zorgt voor verbinding en koppeling met het dataplatform.

Dataplatform

Het dataplatform presenteert overzichtelijk alle gegevens.

Zorg voor continuïteit in de productie

Een fabriek kan zich niet veroorloven dat de productie stil komt te liggen. Dat kost direct geld. Vaak zien we dat een productieomgeving uit voorzorg ook gekoppeld is aan een eigen productienetwerk. Nu is dat tegenwoordig niet meer nodig, maar wel belangrijk is dat de bewaking van dit netwerk en de ruimte. Dit  is cruciaal voor de continuïteit en de veiligheid van de productie. Met behulp van IoT zorg je voor meer controle en automatische meldingen.

Datacenter monitoren

Problemen in een datacenter kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Denk aan een koeling die uitvalt of een waterlekkage. Bewaking kan hier dus niet alleen bestaan uit het registreren van aanwezigen, maar ook zorgen dat er een melding wordt gedaan als er een defect is. Via het dataplatform kun je met behulp van de geplaatste sensoren alles monitoren op afstand wat je wilt.

SER-ruimte bewaking

Real-time data zorgen net als bij de remote-monitoring van je datacenter ook bij een SER-ruimte of SER-kast voor extra controle en beveiliging.

Ja, ik wil graag weten wat IoT voor mijn organisatie kan betekenen

Wil je dat we met je meedenken hoe jij kosten kunt besparen of je business kunt verbeteren? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen graag vrijblijvend een keertje langs voor advies.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.