Industrie & productie

In meer dan 20 jaar heeft ViaData uitgebreide expertise opgebouwd als ICT-dienstverlener van gerenommeerde bedrijven binnen de industrie en productie. Onze allereerste opdrachtgever sinds de oprichting (Friesland Campina) is feitelijk zelfs de reden van ons bestaan. Dankzij de ervaring, brede kennis en no-nonsense aanpak van onze collega’s hebben we sindsdien een uitgebreid portfolio aan industriële klanten opgebouwd waar we ontzettend trots op zijn.

Een veelvoorkomend vraagstuk binnen de productiebranche betreft de scheiding tussen de kantoor- en productieomgeving. Er is in het verleden vaak gekozen om beide gescheiden te houden en zelfs bij een andere automatiseerder onder te brengen. Dit heeft onder meer te maken met de enorme verschillen in levensduur van apparatuur en maakt veiligheid tot één van de grootste uitdagingen. Wij zijn bekend met deze problematiek en beschikken over de juiste expertise om beide omgevingen goed samen te laten werken. Het doel hierbij is om synergie te bereiken: een geoliede machine voor jouw organisatie.

Gerelateerd project:

ViaData Westerman

Westerman Multimodal Logistics [Malmö]

Eind 2021 zette het bedrijf een grote stap in haar bestaansgeschiedenis met een geheel nieuw gebouwd warehouse van 17.500 M² midden in de haven van Malmö mét inpandig treinspoor. Speciaal voor de aanleg van de netwerkinfrastructuur in de nieuwe hal reisden ViaDatisten Pieter Brinksma (teamleider projectenbureau) en Jordy Bierma (IT support specialist) naar Malmö. Ze vertellen over dit bijzondere project, tegen welke uitdagingen ze aanliepen en hoe ze deze oplosten.

Royal Koopmans

Ruim 200 werkplekken én een productieomgeving ondersteunen met een team van vier IT’ers. Het gebeurt bij Royal Koopmans in Leeuwarden. Samen met zijn team koos IT-manager Ivo Reitsma voor een volledig nieuwe ICT-infrastructuur met de producten van Cisco Meraki. De implementatie leverde de organisatie een flinke efficiëntieslag op. Ivo Reitsma vertelt over het project en de samenwerking met ViaData.

Jongia Mixing Technology

Jongia Mixing Technology

Dankzij de adaptatie van de ‘hybride cloudstrategie’ en implementatie van Microsoft 365 ging apparatenfabrikant Jongia Mixing Technology over op een geheel nieuwe, moderne manier van werken. Omdat het bedrijf wereldwijd zakendoet, is het belangrijk om onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen werken, zeker nu niet of amper gereisd kan worden. Directeur Johan Postma vertelt wat de nieuwe manier van werken voor Jongia betekent.

IJB Groep

De IJB Groep zorgt voor alles op het gebied van betonnen funderingen. Met een eigen IT-team en ViaData als sparringpartner heeft het bedrijf een stevig fundament gelegd. Samen met systeembeheerder Michel Hazenberg vertelt Adjunct-directeur Anne Span over het belang van ICT voor de IJB Groep en de samenwerking met ViaData.

Wij werken onder meer voor:

IJb Groep logo
IJb Groep logo
Mustad Benelux logo