Collega Jan-Willem stelt zich voor

Maak kennis met Jan-Willem, sinds december Technisch Consultant bij ViaData. We vinden het altijd leuk als nieuwe collega’s zich kort voorstellen, dus vroegen we hem om iets over zichzelf te vertellen.
Jan-Willem Koning

Hoi, mijn naam is Jan-Willem Koning. Ik ben 29 jaar en woon in Heerenveen met mijn vrouw en dochtertje. Ik ben geboren in Oegstgeest en heb daar mijn MBO opleiding ICT-beheer gedaan. Daarna ben ik gaan werken bij een grote IT serviceprovider in Leiden. Nadat we zijn verhuisd naar het Noorden des lands heb ik 3,5 jaar bij het UMCG gewerkt en 2 jaar bij de NHL in Leeuwarden, voordat deze baan bij ViaData op mijn pad kwam. Wat mij het meeste aansprak tijdens de kennismaking met ViaData, is het gevoel dat je bij een relatief kleinschalige en betrokken organisatie werkt waar mensen elkaar goed kennen en waar aan veel diverse projecten wordt gewerkt.

De mensen in mijn omgeving omschrijven mij als een spontaan persoon, die gemotiveerd is om nieuwe dingen eigen te maken en goed af te ronden. Ik vind het fijn om mensen te helpen, samen te kijken naar oplossingen en tijdens dat proces nieuwe vaardigheden op te doen. In mijn werk ben ik heel praktisch ingesteld en werk ik het liefst in teamverband zodat je elkaar kunt aanvullen en van elkaar kunt leren.

In mijn vrije tijd zit ik ook niet stil. Het liefst ga ik namelijk zeilen, motorrijden of ben ik bezig met het detailen van auto’s. Dit laatste zou je kunnen omschrijven als een hele goede poetsbeurt, maar het gaat veel verder dan dat. De lak wordt perfect gepolijst tot hoogglans, waardoor het zijn reflectie terugkrijgt. Vervolgens krijgt de lak de best mogelijke bescherming dankzij een speciale high-end wax. De meeste mensen hebben een auto nog nooit zó mooi gezien als na detailing. Regelmatig vind ik briefjes onder mijn ruitenwisser van mensen die willen weten hoe ik mijn auto zo mooi heb kunnen krijgen.

Op dit moment ben ik bij ViaData veel bezig met Office 365 en Azure. Dit brengt een iets andere manier van werken met zich mee dan ik gewend was, omdat ik nu minder bezig ben met de onderliggende technieken. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat ik samen met de klant kan kijken naar mogelijkheden die passen bij de specifieke wensen van de organisatie. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer te leren over Office 365, Azure en security. Met deze drie aspecten kunnen we volgens mij onze klanten écht helpen bij het faciliteren van de best mogelijke werkplekken voor hun medewerkers. De komende tijd hoop ik me ook verder te kunnen ontwikkelen in de projectmatige manier van werken. Wie weet spreken we elkaar!

Groeten, Jan-Willem

Menu