Gebruikt uw organisatie nog Windows 7, Windows Server 2008(R2) of Exchange 2010, blijf relevant upgrade dan uw IT!

Op 7 juli 2019 hebben wij een artikel gepubliceerd over de “End of Life” voor software producten van Microsoft en VMware. De einddatum voor ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Zoals ook eerder gemeld geldt dit ook voor Windows Server 2008 (R2).
De einddatum voor ondersteuning voor Exchange Server 2010 is verlengd van 14 januari 2020 tot 13 oktober 2020.
Maar wist u dat Windows 7 systemen nog bij ruim 20 procent van de bedrijven in Nederland in het netwerk actief zijn? Ook Server 2008(R2) en Exchange 2010 worden nog veelvuldig gesignaleerd. Weet u zeker dat ze niet meer in jouw netwerk voorkomen?

Wat zijn de risico’s?

U kunt de software gewoon blijven gebruiken maar de risico’s voor virussen en andere cybercriminaliteit nemen bij deze systemen enorm toe omdat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgevoerd. Met als mogelijk gevolg dat het volledige bedrijfsnetwerk hier problemen van ondervindt.
Het up to date houden van alle Microsoft en VMWare omgeving is volgens ons een veel voorkomend probleem. Iets wat verwacht wordt van de IT afdeling maar vaak een ondergeschoven activiteit blijkt te zijn dat zorgt voor allerlei beveiligingsrisico’s.
Wanneer het mis gaat wijst iedereen naar de IT afdeling. Daarnaast dient u volgens GDPR wetgeving kwetsbaarheden te voorkomen. Het in stand houden van software producten die beveiligingsrisico’s veroorzaken is daarmee op zijn minst onverstandig.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als u gebruik maakt van Windows 7 is de overstap naar Windows 10 de voornaamste. Dit kan door middel van een upgrade of vervanging van de pc.
Voor Windows Server 2008 (R2) geldt dat u de server omgeving moet migreren naar een door Microsoft ondersteunde versie. De nieuwste versie op dit moment is Windows Server 2019.
Als u nog Exchange 2010 als mailserver gebruikt kun u bijvoorbeeld overstappen naar Exchange online en Office 365 of Exchange Server 2019.

Wat kunnen wij voor u doen?

Uiteraard kunnen wij u helpen en begeleiden bij het upgraden van uw IT omgeving. Maar Wij beschikken daarnaast ook over tooling om uw omgeving te inventariseren en bij te houden. Met Kaseya VSA kunnen wij bijvoorbeeld geautomatiseerd software uitrollen, updates laten uitvoeren en zelfs proactief mogelijke problemen oplossen in het netwerk. Maar ook een kwetsbaarheden scan of penetratietest behoort tot de mogelijkheden.

ViaData ondersteunt.

Wilt u meer weten en geen onnodig risico lopen neem dan contact met mij op.
Pieter Jorritsma, technisch consultant ViaData, 0513-619 350

Menu