IT-infrastructuur

De IT-infrastructuur (datanetwerken) is met de opkomst van de hybride cloud een steeds belangrijker onderdeel van de totale ICT-infrastructuur geworden. Als het netwerk niet goed op haar taken en/of aantal gebruikers is afgestemd, ondervinden zij daar direct problemen door. Daarnaast vertaalt het zich in productie- en efficiencyverlies voor je organisatie.

Op basis van eisen en wensen ontwerpen onze engineers de meest optimale infrastructuur, zodat jouw medewerkers snel en veilig hun werk kunnen doen. Dankzij onze partnerships met onder meer Cisco, HP en Sophos leveren we de meest hoogwaardige hard- en software voor het bouwen van het best mogelijke netwerk. Naast de implementatie van uw netwerk kun je deze door ViaData ook laten onderhouden en beheren. Dat betekent dat we jouw omgeving monitoren en eventuele storingen of problemen proactief oppakken.

ViaData is al jaren gespecialiseerd in de aanleg van netwerken. LAN, WAN, WLAN, SD-WAN, kantoornetwerken en datacenters; onze engineers ontwerpen en bouwen voor jouw organisatie een snel en betrouwbaar netwerk.

Routing en switching

Voor het bouwen van een goed, betrouwbaar en stabiel netwerk, is routing en switching essentieel. Routers worden gebruikt voor het koppelen van verschillende netwerken en met switching koppelen we daarnaast de in het netwerk aanwezige apparatuur. Samen vormen ze de bouwstenen voor alle zakelijke communicatie, van data tot spraak en video tot draadloze toegang. Met het meest optimale netwerk ben je in staat de productiviteit te verhogen, bedrijfskosten te verlagen en bovendien de beveiliging te verbeteren.

Firewall

Een firewall is een systeem dat de middelen van een netwerk of computer beschermt tegen misbruik van buitenaf. Met behulp van een firewall wordt namelijk bepaald welk netwerkverkeer van buitenaf naar binnen mag komen en welk verkeer als gevaarlijk wordt beschouwd. Verkeer kan worden geblokkeerd op basis van protocol, status of poort, maar ook op basis van gedefinieerde regels. Afhankelijk van de eisen en wensen leveren we verschillende soorten firewalls. Bescherm je netwerk en medewerkers tegen aanvallen van buitenaf en laat je daarom adviseren door de specialisten van ViaData.

WiFi

Vanuit onze ruime ervaring met WiFi-netwerken weten we dat er twee belangrijke aandachtspunten zijn bij de aanleg van een draadloos netwerk, namelijk beveiliging en capaciteit. Vanzelfsprekend nemen wij deze aandachtspunten altijd mee in ons advies, zowel bij het ontwerp als tijdens de implementatie. Met behulp van specialistische meetapparatuur kijken we bijvoorbeeld of er voldoende dekking van het WiFi-signaal is. Dit is onder meer bepalend voor het aantal benodigde access points, de juiste plaats én voor het signaleren van mogelijke storingsbronnen. Hoewel het WiFi-netwerk doorgaans wordt gezien als iets dat ‘gewoon goed geregeld’ moet zijn, kun je het overigens ook gebruiken om commerciële kansen te benutten.