IJB Groep heeft een stevig fundament op ICT!

Met een eigen IT-team en ViaData als sparringpartner heeft de IJB Groep een stevig fundament gelegd wanneer het op ICT aankomt. De IJB Groep zorgt voor alles op het gebied van betonnen funderingen; van bodemonderzoek en advies tot ontwerp, productie, levering en montage. Er zijn vestigingen in Lemmer, Emmeloord, Lelystad en Kampen. Adjunct-directeur Anne Span is medeverantwoordelijk voor het IT-management. Samen met systeembeheerder Michel Hazenberg vertelt hij over het belang van ICT voor de IJB Groep en de samenwerking met ViaData.

Het belangrijkste aspect aan deze samenwerking is de manier waarop altijd proactief met ons wordt meegedacht. Daarnaast ervaren we dat we altijd een eerlijk advies krijgen waarin het belang van de IJB Groep voorop staat.

Hoe ziet jullie ICT-afdeling eruit?

“We hebben een eigen team, bestaande uit twee systeembeheerders en een applicatiebeheerder, dat wordt aangestuurd door Anne. Veel kennis bevindt zich dus onder ons eigen dak. Wanneer sprake is van specifieke projecten of grote technische vraagstukken, kunnen we bij ViaData terecht voor advies. Hoewel we veel zelf doen, is het prettig om een groep specialisten als back-up te hebben”, aldus Michel Hazenberg.

Hoe belangrijk is ICT voor de IJB Groep?

“Het is absoluut cruciaal dat onze ICT-systemen altijd en volledig naar behoren functioneren. Onze medewerkers zijn dusdanig afhankelijk van de verschillende systemen en applicaties, omdat ze anders hun werk niet kunnen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld een groot aantal engineers en tekenaars in dienst die aan grote bestanden werken. Om die reden staat veel van onze data op lokale servers; het is belangrijk dat we alle werkbestanden en tekeningen wanneer nodig snel beschikbaar hebben.”

Welke invloed heeft Corona op jullie manier van werken?

“Vanaf de eerste lockdown in maart gingen veel collega’s thuiswerken. In technische zin was het al jarenlang mogelijk om thuis te werken maar met name bij de collega’s die langdurig niet op één van de kantoren werkzaam waren, ontstond de behoefte om ook via beeldbellen met de andere collega’s in contact te blijven. ViaData heeft toen voor ons Microsoft Teams geïmplementeerd. De medewerkers van de IJB Groep konden nu naast spraak ook via beeld – met meerdere collega’s tegelijkertijd – met elkaar in verbinding zijn. Het werken met Microsoft Teams wordt als heel prettig en eenvoudig ervaren en komt bovendien ten goede aan de flexibiliteit van onze organisatie.”

Hoe bevalt de samenwerking met ViaData?

“We zijn erg blij met ViaData als ICT-partner. Het belangrijkste aspect aan deze samenwerking is de manier waarop altijd proactief met ons wordt meegedacht. We merken dat de consultants heel goed kunnen luisteren en een schat aan kennis hebben. Daarnaast ervaren we dat we altijd een eerlijk advies krijgen waarin het belang van de IJB Groep voorop staat. De werking van onze ICT-systemen is écht cruciaal en in ViaData hebben we een partner die ons helpt om de continuïteit te bewaken.”

Gerelateerde klantcases:

Deel deze klantcase