Internet of Things

Voor een efficiëntere organisatie

Internet of Things (IoT) helpt je om op een slimme manier je organisatie te verbeteren. Via geplaatste sensoren ontvang je als organisatie real-time data. Waarvan bepaal jezelf. Dat kan zijn de temperatuur, het aantal mensen, looppatronen of het CO2 gehalte in een ruimte. Maar bijvoorbeeld ook de locatie van waardevolle assets. De informatie geeft je niet alleen inzicht in het huidige gebruik of in het proces. Je kunt het ook inzetten om voorspellingen te doen. IoT laat je zo gefundeerd je business daar aanpassen waar nodig, onnodige kosten besparen of lastige beslissingen nemen.

favicon ViaData
Verbeter je business
favicon ViaData
Always in control
favicon ViaData
Alles op één netwerk

Waarom?

favicon ViaData
Verbeter je business
favicon ViaData
Always in control
favicon ViaData
Alles op één netwerk

Overzichtelijk in één app

Of je nu werkt voor een productiebedrijf, verantwoordelijk bent voor een multifunctioneel gebouw of facilitair manager bent in de zorg. Als je IoT slim weet in te zetten, kun je snel efficiency verbeteren. Onze kracht hierin? Wij zorgen voor gemak, de inrichting en de juiste verbindingen. Ook werken wij sensor onafhankelijk. Wij richten IoT volledig voor je in en sluiten alles op elkaar aan. Dat doen we in een open netwerkoplossing, waarin we meerdere netwerken met elkaar kunnen verbinden. Voordeel, alle verzamelde data vind je terug op één dataplatform en in één overzichtelijke app (en bijvoorbeeld niet in drie verschillende). Onze expertise richt zich specifiek op een drietal toepassingen: klimaatbeheersing en bezetting, bewaking van je IT-ruimte en asset tracking.

Cisco Meraki als netwerkdrager

Voor IoT heb je naast sensoren, een dataplatform ook een goed netwerk nodig. Wij werken hier vooral samen met Cisco Meraki als open netwerkoplossing. Het gebruik van Cisco Meraki biedt belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele on-premise omgevingen. De cloud-gebaseerde oplossing stelt je in staat je netwerk efficiënter te beheren, verschillende netwerken te combineren en je bent altijd up-to-date. Volledig cloud-managed maakt het mogelijk om het beheer vanaf iedere mogelijke locatie uit te voeren. Zo kunnen we bijvoorbeeld op afstand al binnen een uur een volledige firewall configureren, óf instructies geven zodat je dit zelf kunt doen.

IoT verbetert je fieldserviceproces

Het is ook mogelijk om IoT te koppelen met fieldservice software (zoals Connect-It 365). Dit biedt je als servicemanager en planner de mogelijkheden om waardevolle data over je geleverde diensten te verzamelen. Met voorspellende inzichten kun je je onderhoudsprogramma’s zo veel gerichter afstemmen, downtime voorkomen en kwalitatieve output garanderen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie!