Jongia blij met keuze voor hybride cloud

In het najaar van 2020 stapte apparatenfabrikant Jongia Mixing Technology uit Leeuwarden over op een geheel nieuwe manier van werken. Belangrijke stappen daarnaartoe waren de implementatie van Microsoft 365 en adaptatie van de zogeheten ‘hybride cloudstrategie’. Dat laatste betekende dat bijna alle data werd overgebracht naar de ViaData Toren, het veiligste datacenter van Fryslân. De coronamaatregelen bieden weer enige ruimte voor een bezichtiging. Daarom brachten directeur Johan Postma en controller Jan Gerrit Braaksma afgelopen week een bezoek aan de Toren.

Altijd en overal kunnen werken

Zowel ‘hybride cloud’ als de Microsoft 365-implementatie zorgden dat medewerkers van het bedrijf onafhankelijk van tijd en locatie kunnen werken. Iets wat voor een internationaal opererend bedrijf cruciaal is, nu er niet of amper gereisd mag worden. Tegelijkertijd is ‘het nieuwe werken’ voor bedrijven in de industriële branche niet vanzelfsprekend. Zo vertelt Johan Postma: “Vanwege de aard van ons bedrijf hebben we lange tijd gedacht dat cloud voor ons geen logische stap was. We zijn immers een productiebedrijf en gebruiken specifieke, zware applicaties die – zo dachten wij – vragen om een lokale omgeving voor onze data. ViaData heeft ons laten zien dat we desondanks tóch zoveel mogelijk in de cloud kunnen werken. Op dit moment draaien alleen de hoognodige applicaties nog lokaal, de rest draait vanuit de ViaData Toren.”

Uitdagingen en oplossingen

Over de casus van Jongia kwam een klantcase tot stand. Daarin vertelt directeur Johan Postma wat de veranderde werkwijze voor het bedrijf betekent. Bekijk de gehele klantcase hier.