Altijd en overal kunnen werken dankzij Microsoft 365 en Hybride Cloud

Dankzij de adaptatie van de zogeheten ‘hybride cloudstrategie’ en implementatie van Microsoft 365 ging apparatenfabrikant Jongia Mixing Technology begin november over op een geheel nieuwe, moderne manier van werken. Als fabrikant van roer- en mengapparatuur doet het bedrijf zaken over de hele wereld. Het is daarom cruciaal dat medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats kunnen werken, zeker in een periode waar niet of amper gereisd kan worden. Directeur Johan Postma vertelt wat de nieuwe manier van werken voor Jongia betekent.

We dachten dat het voor Jongia geen logische stap was, maar ViaData heeft ons laten zien dat we als productiebedrijf tóch zoveel mogelijk in de cloud kunnen werken.

Wereldwijd zakendoen

“De coronacrisis zorgde voor grote uitdagingen omdat onze werknemers normaliter veel reizen voor de wereldwijde verkoop van onze producten. Nu dat voorlopig niet kan, moeten ze immers opeens digitale meetings inplannen met collega’s of klanten. Met name de verschillende tijdzones vormen op dat moment een grote barrière. Maar vóór corona hadden we ook al met uitdagingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die zich in China bevindt op het moment dat diens laptop crasht. Probeer in zo’n situatie nog maar bij je gegevens te komen op een moment dat alle data lokaal staat”, vertelt Johan Postma.

Lokaal vs. in de cloud

Jongia koos daarom voor ‘het nieuwe werken’, iets dat in de industriële branche niet vanzelfsprekend is. Postma vervolgt: “Vanwege de aard van ons bedrijf hebben we lange tijd gedacht dat cloud voor ons geen logische stap was. We zijn een productiebedrijf en gebruiken specifieke, zware applicaties die – zo dachten wij – vragen om een lokale omgeving voor onze data. ViaData heeft ons laten zien dat we desondanks tóch zoveel mogelijk in de cloud kunnen werken. Op dit moment draaien alleen de hoognodige applicaties nog lokaal, de rest draait vanuit de ViaData Toren. Onze medewerkers kunnen daardoor op ieder moment, vanaf iedere plek én elk device hun werk doen. Gaat er een laptop stuk, dan regelen we een andere en is de medewerker in no-time weer aan het werk.”

Accountmanager Jacco van der Gaag (ViaData) over de casus

“Dankzij de keuze voor ‘hybride cloud’ kan Jongia de belangrijkste uitdagingen op IT-gebied het hoofd bieden. Het overgrote deel van de data is inmiddels opgeslagen in de ViaData OmniCloud. Dit is een nieuwe generatie private cloud die door onszelf is gebouwd en ook zelf wordt beheerd. De kracht van dit platform zit hem in de integratie van meerdere, deels bestaande omgevingen. Hiermee kiest de klant stapsgewijs en in eigen tempo voor integratie van de hybride cloudstrategie. Jongia werkt nu volledig op basis van Microsoft 365. Als SaaS-platform past dit uitstekend bij de ViaData OmniCloud en binnen het hybride cloud-principe. Daardoor vindt het gros van de meetings plaats via Microsoft Teams, wat volledig aansluit bij het internationale karakter van Jongia. We zijn blij dat onze jarenlange samenwerking op deze manier kan worden voortgezet en dat we van betekenis konden zijn bij dit belangrijke vraagstuk.”

Over Jongia

Jongia Mixing Technology is een fabrikant van roer- en mixapparatuur voor de wereldwijde voedsel, chemie- en Biobased industrie. Dankzij continue innovatie heeft het bedrijf in de afgelopen 80 jaar een leidende positie binnen het werkveld verworven. Naast het hoofdkantoor in Leeuwarden wordt Jongia ondersteund door dochterondernemingen in Duitsland, China en de VS en heeft het een netwerk van geassocieerde bedrijven wereldwijd. Bij het hoofdkantoor in Leeuwarden werken 20 mensen die – naast de 30 collega’s van de productie en engineering – de internationale contacten onderhouden. Jongia heeft haar volledige ICT bij ViaData ondergebracht, van advies tot implementatie en beheer.

Gerelateerde klantcases:

Deel deze klantcase