Gepubliceerd op vrijdag 09 september 2016
Na een lange en intensieve verkenning hebben NDC Mediagroep en VeenBosch & Keuning (VBK) besloten om haar gehele beheer en onderhoud van netwerk uit te besteden aan ViaData Managed Services. Deze voormalige onderdelen van de NDC Holding zijn inmiddels sinds einde 2012 geheel verzelfstandigd.

Gedurende de komende 3 jaar voert ViaData alle netwerk- en telefoniebeheer uit voor NDC Mediagroep en VBK. Dat houdt onder in dat een op Cisco gebaseerd netwerk met meer dan 20 vestigingen verspreid over geheel Nederland en wat bestaat uit ruim 200 Cisco netwerkcomponenten. Onderdeel van de samenwerking is dat ViaData twee netwerkbeheerders overgenomen heeft van de holding. Deze mensen vormen nu onderdeel van het ViaData team van netwerk- en systemspecialisten en gezamenlijk zorgen zij voor het dagelijkse beheer van de IT omgevingen van onze klanten.


Kernonderdeel van de samenwerking tussen NDC Mediagroep, VBK Uitgevers en ViaData vormt de dienst remote beheer. Deze dienst wordt verder uitgebreid met 24 x7 consignatie en hardwareresponse voor het meerendeel van alle netwerkcomponenten. Daarnaast voert ViaData aanvullende onsite beheerswerkzaamheden uit op de verschillende vestigingen van NDC Mediagroep en VBK Uitgevers.

NDC mediagroep logo

Profiel van NDC mediagroep

NDC mediagroep kent Noord-Nederland als geen ander. Haar titels zijn al sinds 1752 verweven met dit gebied. NDC mediagroep is uitgever van een breed aanbod aan producten die specifiek gericht zijn op de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland. Met onze crossmediale portfolio heeft de uitgever zowel kwalitatief als kwantitatief absoluut het hoogste bereik in deze provincies. Via de dagbladen, de bijna veertig weekbladen en de magazines, voorziet NDC mediagroep de lezers en adverteerders van nieuws en informatie.
De Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden kennen een lange uitgeeftraditie. De beide dagbladen zijn goed zichtbaar in het dagelijks leven. De kranten voelen zich verbonden met hun lezers en met de regio en tonen dit onder andere door op te treden als sponsor van evenementen. Het Weekblad is de verzamelnaam voor een groot aantal huis-aan-huiskranten. Naast deze weekbladen verschijnen er in vele steden en dorpen lokale huis-aan-huisbladen. Met deze verspreiding heeft NDC mediagroep in Noord-Nederland een bereik van 84%.
Ook zelfstandige magazines vinden de weg naar de lezer. Lifestyle-magazine Noorderland en de Ambitie zijn daar goede voorbeelden van. Naast de gedrukte media ontwikkelt NDC mediagroep radio en diverse interactieve producten.

VBK logo

Profiel van VBK Uitgevers

Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv (ook wel VBK uitgevers) is een groep van Nederlandse en Belgische fictie- en non-fictie-uitgeverijen. In een markt vol uitdagingen maken zij met circa 300 gepassioneerde medewerkers (e-)boeken in alle soorten en maten, produceren we tijdschriften, apps en websites, en organiseren zij evenementen en manifestaties.
Haar producten en diensten bestrijken een breed terrein: VBK uitgeverijen maken onder andere (literaire) romans, (literaire) thrillers, kinderboeken, reisboeken, tijdschriften, kookboeken, poƫziebundels, stripboeken, woordenboeken, sportboeken, fantasyboeken, chicklits en boeken over onder andere tuinieren, geschiedenis, techniek en kunst.

  Delen op Facebook   Delen op LinkedInOok interessant


klanten

Grootschalige implementatie Connect-It bij WonenBreburg

Sinds twee maanden maken 50 vakmannen van WonenBreburg dagelijks gebruik van de...

06 juni 2018

klanten

Succesvolle livegang Connect-It bij Standvast Wonen

Op dinsdag 3 april vond bij woningcorporatie Standvast Wonen de officiƫle livegang van...

01 juni 2018