KNKB kiest voor de ViaData OmniCloud

Op woensdag 29 mei hebben de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) en ViaData een 3-jarige overeenkomst getekend voor het gebruik van de ViaData OmniCloud. Voor het tekenmoment was geen betere locatie denkbaar dan de ViaData Toren, het veiligste datacenter van Fryslân. Vanuit daar wordt de nieuwe cloudomgeving gehost. Voor klanten van ViaData betekent dit dat alle data zowel hoog, droog als dichtbij staat.
ViaData en KNKB in de ViaData Toren te Tjerkgaast

Met het contract wordt de bestaande samenwerking verder uitgebreid. Al jaren verzorgt ViaData namelijk de ICT-infrastructuur van de KNKB én draagt het de kaatssport een warm hart toe middels haar sponsorschap.

Belangrijke voordelen

Voor de KNKB komt de overstap naar de nieuwe generatie clouddienst van ViaData voort uit behoefte aan flexibiliteit, snelheid en toegankelijkheid. Medewerkers van de KNKB werken veelal samen vanuit verschillende locaties. Dat zorgt ervoor dat ieders data altijd en overal snel beschikbaar moet zijn. De ViaData OmniCloud voorziet in deze behoefte doordat het oneindig veel flexibiliteit en schaalbaarheid biedt. Dat het nieuwe platform gebaseerd is op een pay-per-use overeenkomst maakt de kosten voor de KNKB bovendien beter beheersbaar.

Over de OmniCloud

De ViaData OmniCloud is een op VMware gebaseerde private cloudoplossing, die volledig binnenshuis is gebouwd en wordt beheerd. Het platform voorziet in infrastructuur, kennis, support en dienstverlening. Uniek is de integratie van bestaande (on-premise en public cloud-) omgevingen. Dit laatste stelt klanten in staat om stapsgewijs én in hun eigen tempo te kiezen voor de cloud. Lees meer…