Dit mag niet ontbreken op je security checklist

Belangrijke bedrijfsgegevens wil je goed beschermen en je bent er zelfs wettelijk toe verplicht. Goede beveiliging van ICT-infrastructuur is van groot belang in een tijd waar cybercriminelen links en rechts toeslaan zodra ze hun kans schoon zien. Als ICT-partner hanteren wij voor cybersecurity een uitgebreide checklist. Eén van de meest effectieve en eenvoudig in te stellen maatregelen op dit moment is Multi-Factor authenticatie (MFA).
MFA-Multi-Factor-Authenticatie

Borg je netwerk met Multi-Factor Authenticatie

Vooral nu meer medewerkers vaker of soms zelfs volledig thuiswerken, loggen zij vanuit huis in op het bedrijfsnetwerk. Doordat hier geen extra controle op plaatsvindt brengt dit een risico met zich mee. Wel zo fijn als je zeker weet dat die persoon ook daadwerkelijk jouw collega is. Je kunt dit onder andere borgen via Multi-Factor Authenticatie. Wat je doet, is dat je als het ware een extra beveiligingslaag creëert, waardoor het voor hackers nóg moeilijker wordt om jouw digitale omgeving binnen te dringen. Die extra check gebeurt meestal in combinatie met een extra device als telefoon of tablet, waarop je kunt bevestigen dat jij het daadwerkelijk ook bent. Maar er bestaan meerdere technologieën. Welke het beste past bij jouw organisatie is afhankelijk van de wensen, de medewerkers en je manier van werken.

Wachtwoordenbeleid niet voldoende

Niet voor niets roepen deskundigen, het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wel wanneer. Het is van belang hier adequaat op te reageren. Wij mensen zijn allemaal gewoontedieren en gebruiken in de praktijk vaak dezelfde wachtwoorden. Eenmaal bekend bij kwaadwillenden, is het voor hen heel makkelijk om toegang te krijgen tot meerdere platformen. Waaronder dus ook jouw bedrijfsnetwerk. Dit geldt in de praktijk voor zowel grote als kleine organisaties. Hoe goed dus ook je huidige wachtwoordenbeleid lijkt te zijn, regelmatig wijzigen is echt niet meer voldoende. Onze tip: wacht dus niet te lang met het creëren van een extra beveiligingsmaatregel voor je ICT-infrastructuur en alle data met multi-factor authenticatie. Wij staan uiteraard tot je beschikking voor een advies op maat.