Networking

Het passende netwerk voor jouw omgeving

Als je het goed doet, is een stabiel, snel en betrouwbaar netwerk een investering voor de langere termijn. Essentieel is daarom dat het netwerk toegespitst is op de specifieke wensen van jouw organisatie. Per branche kan dat volledig anders zijn, immers een productieomgeving of een zorgomgeving vraagt om iets anders dan een kantooromgeving. Toekomstbestendig betekent dat je eventuele groei- of krimpplannen hierin mee moet nemen, denk aan aantal vestigingen, aantal medewerkers, beveiligingsniveaus of wellicht koppeling met IoT. Wij denken hierin met je mee zodat je kostenefficiënt kunt opereren met de nodige flexibiliteit.

Firewall & Routing

Optimale bescherming tegen aanvallen van buitenaf met Cisco (Meraki) of Fortinet.

Switching

Voor het koppelen van netwerken en apparatuur met Cisco (Meraki), HPE Aruba of Aruba Instant On

WiFi

Cisco (Meraki) WiFi-netwerken met voldoende aandacht voor beveiliging en capaciteit.

Draadloos werken in een kantooromgeving

Wij zien een hele duidelijk verschuiving naar draadloos netwerk in kantooromgevingen. Met de opkomst van Office 365 en laptops is een goed draadloos en stabiel netwerk met een koppeling naar de cloud (Azure) niet meer dan logisch. Toenemend aandachtspunt in kantooromgevingen is het koppelen van verschillende omgevingen.  Laat dat nou onze expertise zijn.

Productie: focus integratie IT en OT

Ook in productiebedrijven zien wij een verschuiving naar een volledig draadloos netwerk. Hier ligt de focus op de veilige integratie van het productie- en kantoornetwerk (IT en OT). Voordeel hiervan is dat je het netwerk beter kunt beveiligen en dat onderhoud eenvoudiger en beheersbaarder is. Continue up-time is in productie essentieel. Zonder netwerk komen zaken als picking, scanning en remote operating volledig stil te liggen. Ook zien we toenemend gebruik van IoT (sensoren, camera’s etc) dat stabiel draadloos netwerk vereist. Met recht durven wij te stellen dat IT in de productiesector van oudsher tot onze key competenties behoort . Bekijk gerust wat wij bij diverse organisaties hebben gedaan.

Geavanceerd netwerk in de zorg

Als het gaat om geavanceerder netwerktoepassingen zie je de vraag vooral in de zorg. Kenmerkend is dat het vaak  om meerder zorginstellingen gaat die met elkaar verbonden moeten zijn (SD-WAN) én natuurlijk dat up-time voor medewerkers met kritische toepassingen (denk o.a. aan life-line apparatuur, robots en tracking tools) letterlijk een levensbehoefte is.  Juist dan is niet alleen een betrouwbaar netwerk, maar ook een betrouwbare partner uiterst belangrijk. Advies nodig? Wij delen graag onze expertise en denken met je mee.

Overige netwerkomgevingen

Netwerkimplementatie zien we natuurlijk in veel meer omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan een high-tech datacenter van waaruit meerdere klanten met al dan niet kritische toepassingen moeten werken. Of heel anders, wat dacht je van een tijdelijk netwerk op een grote bouwplaats. Heb je vragen over specifieke toepassingen, laat het ons weten en wij geven je graag een advies.

In de praktijk

Ja, ik wil graag weten wat ViaData voor mijn organisatie qua netwerk kan betekenen

Wil je dat we met je meedenken in een passend netwerk voor jouw organisatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen graag vrijblijvend een keertje langs voor advies.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.