Gepubliceerd op dinsdag 06 maart 2018
‘To cloud or not to cloud’, zo worden vele discussies over Cloud versus On-Premise ERP-systemen ingeluid. Iets wat bij steeds meer bedrijven speelt vanwege de groeiende hoeveelheid data die men dagelijks opslaat en raadpleegt. De explosieve uitbreiding van Internet of Things (IoT) speelt daarin een belangrijke rol; iedere handeling die wordt geregistreerd leidt tot nieuwe data. Bedrijven zien een grote uitdaging in het beveiligen van deze data; een lek in de verdediging kan immers desastreuze gevolgen hebben.

Oude sok met geld
Er wordt geroepen dat cloudopslag steeds veiliger wordt, maar die bewering is volgens Robert Procee, commercieel directeur van ViaData Automatisering, inmiddels alweer achterhaald. “Ik durf met een gerust hart te zeggen dat het werkelijk veiliger is om data in de cloud op te slaan, maar ik begrijp ook waarom men nog terughoudend is. De cloud is eigenlijk de figuurlijke sok met geld die men tientallen jaren geleden nog in vol vertrouwen onder zijn eigen matras bewaarde. Geld naar de bank brengen was destijds ongerijmd, maar bedenk eens hoe dat nu zou zijn. Wij zijn eigenlijk net een bank, maar passen op de data van onze klanten. Als specialist bieden we daarin hoogwaardige en up-to-date oplossingen. Over een paar jaar zal het gros van alle bedrijven databeveiliging uitbesteden omdat specialisten dat simpelweg beter en goedkoper kunnen doen”.

ViaData Toren
Voorspeld is dat binnen nu en vijf jaar een tekort aan ruimte voor dataopslag zal zijn. Om in te spelen op de groeiende vraag van onze klanten en binnen de lokale markt, hebben we anderhalf jaar geleden de zogeheten ‘ViaData Toren’ geopend. Deze toren in Spannenburg staat er al sinds 1972, maar bevat sinds anderhalf jaar geleden een compleet nieuw datacenter.

Groen karakter
Niet alleen zorgen wij voor optimale zekerheid en het behoud van dataopslag, ook staat de data van onze klanten hoog en droog, binnen de Friese provinciegrenzen. Het grootste voordeel van dataopslag op deze hoogte – 118 meter – is dat op slimme wijze gebruik wordt gemaakt van koele gefilterde buitenlucht voor het koelen van de servers. We noemen dit ook wel ‘free air cooling’. "Het zorgt voor een besparing tot ruim 40% op energiekosten. Onze klanten zien dit terug in hun aanzienlijk lagere kosten op jaarbasis. Het groene karakter van deze vernuftige oplossing helpt ondernemers bij het nemen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het biedt immers een alternatief voor oplossingen die doorgaans belastend zijn voor het milieu", aldus Procee.

  Delen op Facebook   Delen op LinkedInMeer weten over de ViaData Toren?

Gebruik dit formulier enkel voor niet spoedeisende vragen

Ook interessant


nieuws

Overstappen naar Cloud nu noodzakelijk

Het is geen geheim dat vele organisaties achterlopen op de consument bij de adoptie van...

09 september 2016