Vanaf 22 november staan er weer een viertal voorstellingen van Sprookje Heerenveen op het programma en dit jaar is ViaData één van de sponsoren. De organisatie is erg trots dat ze in 2016 de bezoekertjes weer een heuse wereldpremière kunnen presenteren. Op verzoek van regisseur Benny Mulder heeft toneelschrijver Aris Bremer een originele en hedendaagse bewerking gemaakt van Vrouw Holle.

Er was eens een onderwijzeres… Tineke Snijder is haar naam, die in 1945 op het idee kwam om ter gelegenheid van de Sinterklaasviering iets voor de schoolkinderen te organiseren. Haar collega’s van ‘school Walle’ (inmiddels de Van Maasdijkschool) waren erg enthousiast en hebben contact opgenomen met leerkrachten van de andere lagere scholen in Heerenveen. Eind november 1945 is het eerste sprookje voor 1400 kinderen opgevoerd in de grote zaal van De Schouwburg te Heerenveen. Tot 1989 zijn er 44 sprookjes in De Schouwburg opgevoerd, sindsdien is het Posthuis Theater hun domein en vindt dit jaar alweer de 72ste editie plaats.

Meer informatie over Sprookje Heerenveen en de kaartverkoop is terug te vinden op hun website: www.sprookjeheerenveen.nl. We wensen de bezoekertjes en organisatie van dit prachtige initiatief heel veel plezier toe.

Gepubliceerd op Thursday 24 November 2016


Meer weten over "ViaData sponsort Sprookje Heerenveen"?


Ook interessant


Uitbesteden vergroot de innovatie en leercurve van de corporatiesector

4 min nieuws 16 June 2017

Corporaties werken steeds vaker in ketensamenwerking met marktpartijen voor onderhoud en renovatie. Corporaties laten de afhandeling van reparatieverzoeken - vaak inclusief de intake - over aan marktpartijen. CorporatieGids Magazine ging in gesprek met Ernst-Jan Companje, Financieel directeur bij Plegt-Vos, dat bouw en onderhoud uitvoert voor woningcorporaties.

Lees verder

Hoe kwetsbaar is uw IT infrastructuur?

2 min nieuws 22 May 2017

Belangrijke gegevens wilt u natuurlijk goed beschermen en op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bent u zelfs wettelijk verplicht om passende technische en organisatorische maatregelen te treffen. ViaData Automatisering helpt u hierbij door inzicht te geven in de staat van uw beveiliging. Het (periodiek) testen van de beveiliging is een voorbeeld van een preventieve maatregel.

Lees verder