Gepubliceerd op donderdag 24 november 2016
Vanaf 22 november staan er weer een viertal voorstellingen van Sprookje Heerenveen op het programma en dit jaar is ViaData één van de sponsoren. De organisatie is erg trots dat ze in 2016 de bezoekertjes weer een heuse wereldpremière kunnen presenteren. Op verzoek van regisseur Benny Mulder heeft toneelschrijver Aris Bremer een originele en hedendaagse bewerking gemaakt van Vrouw Holle.

Er was eens een onderwijzeres… Tineke Snijder is haar naam, die in 1945 op het idee kwam om ter gelegenheid van de Sinterklaasviering iets voor de schoolkinderen te organiseren. Haar collega’s van ‘school Walle’ (inmiddels de Van Maasdijkschool) waren erg enthousiast en hebben contact opgenomen met leerkrachten van de andere lagere scholen in Heerenveen. Eind november 1945 is het eerste sprookje voor 1400 kinderen opgevoerd in de grote zaal van De Schouwburg te Heerenveen. Tot 1989 zijn er 44 sprookjes in De Schouwburg opgevoerd, sindsdien is het Posthuis Theater hun domein en vindt dit jaar alweer de 72ste editie plaats.

Meer informatie over Sprookje Heerenveen en de kaartverkoop is terug te vinden op hun website: www.sprookjeheerenveen.nl. We wensen de bezoekertjes en organisatie van dit prachtige initiatief heel veel plezier toe.

  Delen op Facebook   Delen op LinkedInOok interessant


nieuws

Ook dit jaar weer geslaagd!

Vorig jaar hebben wij het ISO 27001 certificaat behaald met een geldigheid van 3 jaar....

05 december 2017

nieuws

Uitzonderlijke klantbeleving zorgt voor connected customers

Het contact tussen de huurder en corporatie over dagelijks onderhoud, bepaalt meer dan...

04 oktober 2017