Onze werkwijze


ViaData streeft naar langdurige relaties met haar opdrachtgevers en investeert daar ook in. Wij willen u en uw organisatie kennen, zodat we onze diensten en oplossingen helemaal kunnen afstemmen op uw belangen.

De bedrijfscultuur bij ViaData is informeel. We zijn een toegankelijke, laagdrempelige organisatie met een praktische en flexibele instelling. We gaan eerlijk en respectvol met elkaar en onze opdrachtgevers om, op basis van wederzijds vertrouwen.Oplossingen


Connect-It Planning

1 min software

Het centrale deel van een serviceorganisatie: de planning.

Lees verder

Consignatie

1 min ondersteuning

Als u ook buiten reguliere kantooruren afhankelijk bent van uw ICT omgeving, is het prettig als uw ICT specialist ook buiten kantooruren bereikbaar is. Hiervoor biedt ViaData consignatiediensten.

Lees verder

On site beheer

1 min ondersteuning

> Met Onsite beheer komen we graag bij u langs. Alle voorkomende beheer activiteiten, of het nu gaat om uw ICT Infrastructuur of het plansysteem van Connect-It, voeren we graag bij u uit op locatie. Het voordeel van onsite beheer is dat uw netwerk of (Connect-It-) software altijd goed beheerd wordt en dus een hoge beschikbaarheid heeft. Bovendien is er altijd voldoende bezetting is én dat u korting krijgt.

Lees verder

Microsoft

1 min software

Met Microsoft als systeemsoftware bouwt ViaData ICT infrastructuren voor haar klanten. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licenseert en ondersteunt een breed scala aan producten voor servers en computers.

Lees verder

Hosted diensten

1 min cloud-oplossingen

ViaData zorgt voor de hardware, de datacentrumvoorzieningen, het technisch beheer van applicaties, licenties, beschikbaarheid en bescherming van data en applicaties.

Lees verder

Connect-It

2 min software

Het plansysteem van Connect-It is de ideale planoplossing voor Woningcorporaties, bouw- en installatiebedrijven. Plan uw monteurs zelf of geautomatiseerd. Of laat u liever de klant of monteur zelf plannen. Het kan, met Connect-It.

Lees verder

VMWare

1 min software

Met virtualisatie van VMware kunt u zowel geplande als niet geplande downtime beperken en heeft u zo weinig mogelijk omzetderving.

Lees verder

Virtualisatie

1 min cloud-oplossingen

Door middel van virtualisatie kunnen meerdere virtuele machines (VMs) op eenzelfde fysieke machine draaien.

Lees verder

WiFi-netwerken

1 min netwerk-en-telefonie

WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi.

Lees verder

ICT Netwerk

1 min netwerk-en-telefonie

Het ICT-netwerk heeft vervult de complete Infrastructuur een speciale rol. Het zorgt ervoor dat gebruikers applicaties en data kunnen gebruiken. Het ICT-netwerk is het meest onzichtbare deel van de Infrastructuur en wordt daardoor vaak – ten onrechte – onderschat.

Lees verder

Online Backup

1 min cloud-oplossingen

Uw databestanden worden dagelijks via een beveiligde internetverbinding gekopieerd naar een server op een externe locatie en versleuteld bewaard gedurende minimaal 30 dagen. ViaData bewaakt het proces en treedt zo nodig handelend op. Via een internetportaal kunt u zelf de gegevens beheren of dit zonder meerprijs door ViaData laten uitvoeren.

Lees verder

Veeam

1 min software

VMware VSAN en Veeam Backup & Replication™ helpen u een beter geïntegreerde, uiterst efficiënte en kosteneffectieve opslag- en back-upoplossing te implementeren.

Lees verder

IP Telefonie

2 min netwerk-en-telefonie

IP Telefonie oplossingen van ViaData integreren de communicatiemiddelen binnen uw bedrijf. E-mail, fax en mobiele telefonie worden naadloos met elkaar verbonden.

Lees verder

Vakman van de toekomst

6 min software

De verwachting is dat de technologische wereld om ons heen de komende 10 jaar meer zal veranderen dan de afgelopen 100 jaar. Er zullen dus meer zaken gaan spelen dan enkel het kiezen van het juiste mobiele platform, het apparaat of de wijze waarop je het beheer organiseert. Denk bijvoorbeeld aan termen als ‘the internet of things’, ‘augmented reality’ of ‘wearables’…

Lees verder

Remote beheer & monitoring

1 min ondersteuning

Met Remote Beheer & Monitoring bewaakt en onderhoudt ViaData op afstand uw ICT omgeving. Werkzaamheden worden op de locatie van ViaData uitgevoerd tijdens kantoortijden.

Lees verder

Connect-It Mobiele werkbon

1 min software

Met de mobiele werkbon app is de administratieve verwerking voor de vakman een fluitje van een cent.

Lees verder

Connect-It Integratie

1 min software

Connect-It is uitermate geschikt om te koppelen aan een primair (ERP-)systeem.

Lees verder

Mobile device management

2 min ondersteuning

ViaData Mobile Device Management stelt IT beheerorganisaties in staat om alle soorten mobiele devices te managen. Deze module is onderdeel van dezelfde beheer- en monitoringomgeving als waarmee desktops, laptops en servers worden beheerd.

Lees verder

ViaData Toren

3 min cloud-oplossingen

Hij staat er al sinds 1972, maar op 3 november 2016 wordt er een nieuw datacenter geopend in de (media)toren van Tjerkgaast, ook wel de toren van Spannenburg genoemd. Voortaan is dit de ViaData Toren en kunnen bedrijven en organisaties hier op een veilige en groene manier hun data opslaan.

Lees verder

Sophos

1 min software

Sophos is een vooraanstaande, wereldwijde softwareleverancier van endpoint- en dataprotectie. De beveiligingsvraagstukken worden steeds complexer. Het brede portfolio van Sophos maakt deze vraagstukken eenvoudiger. Met Sophos bieden wij u...

Lees verder

Rout-It

2 min netwerk-en-telefonie

ViaData levert met RoutIT een compleet dienstenportfolio bestaande uit datalijnen, hosted telefonie, sim-kaarten en mobiele abonnementen.

Lees verder