Een computernetwerk is een systeem voor communicatie tussen twee of meer computers.[1] De communicatie verloopt via netwerkkabels of via een draadloos netwerk. In de Netwerktopologie worden fysieke en logische topologieën onderscheiden. Men spreekt van een LAN in het geval van lokale plaatsgebonden bekabeling waarop computers binnen één gebouw of een campus aangesloten worden en een WAN wanneer er sprake is van verbindingen over grotere afstanden.Netwerk en telefonie


verwijder filterICT Netwerk

1 min netwerk-en-telefonie

Het ICT-netwerk heeft vervult de complete Infrastructuur een speciale rol. Het zorgt ervoor dat gebruikers applicaties en data kunnen gebruiken. Het ICT-netwerk is het meest onzichtbare deel van de Infrastructuur en wordt daardoor vaak – ten onrechte – onderschat.

Lees verder

IP Telefonie

2 min netwerk-en-telefonie

IP Telefonie oplossingen van ViaData integreren de communicatiemiddelen binnen uw bedrijf. E-mail, fax en mobiele telefonie worden naadloos met elkaar verbonden.

Lees verder

Rout-It

2 min netwerk-en-telefonie

ViaData levert met RoutIT een compleet dienstenportfolio bestaande uit datalijnen, hosted telefonie, sim-kaarten en mobiele abonnementen.

Lees verder

WiFi-netwerken

1 min netwerk-en-telefonie

WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi.

Lees verder