Infra Solutions van ViaData levert technisch hoogwaardige kennis en infrastructuuroplossingen.

Service kan altijd beter


ViaData Automatisering is sinds 1998 specialist in het ontwerpen, leveren, implementeren en beheren van ICT oplossingen. Wij helpen u, door automatisering slim in te zetten, de operationele kosten te verlagen en de efficiency te verhogen. Wat voor uw bedrijf de optimale automatiserings-oplossing is, bekijken we graag samen met u.

Card image cap

Managed ICT Services


U wilt de volledige zorg (of een deel ervan) voor uw ICT omgeving overdragen aan een partij die dit tot in de perfectie beheerst? ViaData is deze partij voor u! ViaData Managed Services is aantrekkelijk voor iedere organisatie ongeacht het eigen kennisniveau op ICT gebied.


Onze uitgangspunten hierbij zijn pro-activiteit, flexibiliteit en duidelijkheid. De gedachte hierbij is om zoveel mogelijk gebruik te maken van het eigen kennisniveau en capaciteit van uw organisatie en daar waar nodig bij te springen. Op deze wijze vormt de ViaData de achterwacht van uw IT organisatie.

Wij hebben hierbij de ambitie de afgesproken diensten uit te voeren voor een vast bedrag per maand. Of het nu gaat om de volledige outsourcing van uw ICT omgeving door middel van Hosting, het op afstand bewaken van uw netwerk middels Remote ICT Beheer of het leveren van Managed Security.

Lees meer over:


Card image cap

Remote beheer & monitoring


Met Remote beheer & monitoring wordt uw ICT omgeving door ViaData op afstand bewaakt en onderhouden. De gedachte hierbij is “alles wat op afstand qua monitoring, beheer en (helpdesk)ondersteuning uitgevoerd kan worden.” Deze dienst is inclusief alarmering, maandelijkse rapportage en periodieke voortgangsgesprekken. En dat tegen een vaste prijs per maand. Werkzaamheden zullen op (of vanuit) de locatie van ViaData worden uitgevoerd tijdens kantoortijden.

Lees meer over:


Card image cap

Onsite beheer


Met Remote Beheer wordt 95% van alle beheersactiviteiten gedekt. Changes en werkzaamheden bij u op locatie zijn echter niet inbegrepen in het maandelijks tarief voor remote beheer. Deze worden op basis van nacalculatie uitgevoerd tegen de reguliere uurtarieven van ViaData.

Lees meer over:


Card image cap

Consignatiediensten


Veel bedrijven en instellingen werken niet meer van 8 tot 17 uur, maar kennen werkdagen die doorlopen tot in de avond, het weekend of soms tot 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Lees meer over:


Nieuws


Meer nieuws

ViaData Toren onderdeel van Thuis Trophy 2017

1 min nieuws 03 May 2017

De Thuis Trophy is een fondsenwervende rally waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de Ronald McDonald Hoeve en het Ronald McDonald Huis Friesland. De Thuis Trophy is een belevenis voor zowel klassieke auto’s en cabrio’s als voor moderne auto’s en youngtimers. Iedereen kan meedoen!

Lees verder

Eerste IT in the BOX sessie van 2017 groot succes

1 min nieuws 02 May 2017

De kop is eraf. Donderdag 20 april vond de eerste IT in the BOX sessie van dit jaar plaats. Deze sessie ging over de bescherming van een bedrijf tegen gevaren als virussen, malware, ransomware en het uitlekken van belangrijke gegevens. In samenwerking met Van der Veen & Kromhout (registeraccountants & belastingadviseurs) hadden we een programma samengesteld dat de ogen van veel deelnemers opende.

Lees verder

Ronald McDonald Hoeve ontvangt cheque van ViaData

1 min nieuws 20 December 2016

ViaData Automatisering uit Heerenveen besteedt haar budget voor een eindejaarsgeschenk dit jaar anders dan anders. De relaties krijgen een aardigheidje, de rest van het bedrag gaat naar de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Directeur Robert Procee: “Voor ons was 2016 een jaar met veel mooie ontwikkelingen en hoogtepunten, waarvan de opening van ons ViaData datacenter in de Toren van Spannenburg ook létterlijk een hoogtepunt was. Zo’n mooi jaar willen we afsluiten door ook voor anderen iets bijzonders te doen. De Ronald McDonald Hoeve dragen we een warm hart toe, vandaar dat we besloten hen te verblijden met een cheque.”

Lees verder

Wat onze klanten zeggen


Onze filosofie: ICT = USP. Daar horen goede partners zoals ViaData en Cisco bij.

Ronald Terschegget

Senior Systeembeheerder bij JIP

De belangrijkste kenmerken van ViaData zijn voor mij kennis, gedrevenheid, passie en partnership.

Hans Verheezen

ICT beheerder bij de Gemeente Noordoostpolder

Inspelen op snel veranderende wensen daar zijn wij en ViaData sterk in

Erik Walinga

Directeur Aller Spanninga trouwringen

klanten


Meer klanten

ViaData blijft groeien, maar verliest mij als klant nooit uit het oog

4 min klanten 15 September 2016

De gemeente Noordoostpolder telt ruim 46.000 inwoners en heeft een landoppervlakte van ongeveer 460 km². De grootste plaats van de gemeente is Emmeloord, waar ook het gemeentehuis staat. Hans Verheezen is ICT beheerder bij de gemeente. ‘ICT wordt mede ingezet om werken bij de gemeente aantrekkelijk te maken en houden. Voorzieningen als thuiswerken en een goede bereikbaarheid moeten daaraan bijdragen.’

Lees verder

Met ViaData en Cisco weet ik precies waar ik aan toe ben.

3 min klanten 14 September 2016

JIP heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een groothandel in verpakkingsmaterialen naar een supermarkt voor alle verbruiksmaterialen die binnen bedrijven worden gebruikt. Inmiddels omvat het assortiment van JIP al ruim 60.000 artikelen waaronder verpakkingen, kantoorartikelen, bedrijfskleding en schoonmaakartikelen. Doordat klanten scherp en gemakkelijk kunnen inkopen bij JIP besparen ze tijd en kosten.

Lees verder

NDC Media en VBK Uitgevers kiezen voor ViaData Managed Services!

3 min klanten 09 September 2016

Na een lange en intensieve verkenning hebben NDC Mediagroep en VeenBosch & Keuning (VBK) besloten om haar gehele beheer en onderhoud van netwerk uit te besteden aan ViaData Managed Services. Deze voormalige onderdelen van de NDC Holding zijn inmiddels sinds einde 2012 geheel verzelfstandigd.

Lees verder

Partners


Meer partners
Card image cap

Microsoft Gold Partner

Leestijd: 0 min - Geplaatst in: partners

Het Gold Partnership is het hoogste partnerniveau dat Microsoft kent. Het is een erkenning van ViaData haar kennis, expertise, kwaliteit én referenties. ViaData is Microsoft Gold Partner voor: Server Platform, Mobility, Security Solutions

Lees verder
Card image cap

Trustwave

Leestijd: 0 min - Geplaatst in: partners

Trustwave helpt organisaties te vechten tegen cybercrime, helpt belangrijke bedrijfsdata te beschermen en beveiligingsrisico’s te verminderen. Met cloud en managed security services, geïntegreerde technologieën en een team van technische exp

Lees verder
Card image cap

HP Gold Preferred Partner

Leestijd: 0 min - Geplaatst in: partners

HP GOLD Preferred Partners kunnen zich specialiseren op een bepaald gebied. Partners die Specialist worden, bieden eindklanten een diepgaande expertise in specifieke HP technologieën. Voor elke specialisatie gelden eigen kwalificatiecriteria en vo

Lees verder

Contact


Contactformulier

Ons adres

ViaData Automatisering
Businesspark Friesland West 45
8447 SL Heerenveen

Contactinformatie

ViaData Automatisering
0513 619 350
info@viadata.nl
8447 SL Heerenveen