Hij staat er al sinds 1972, maar op 3 november 2016 wordt er een nieuw datacenter geopend in de (media)toren van Tjerkgaast, ook wel de toren van Spannenburg genoemd. Voortaan is dit de ViaData Toren en kunnen bedrijven en organisaties hier op een veilige en groene manier hun data opslaan.
Card image cap

De continue beschikbaarheid van data wordt steeds vaker van ‘levensbelang’. Het (tijdelijk) niet kunnen beschikken over ordergegevens, klantgegevens en bijvoorbeeld procesinformatie leidt tot enorme schadeposten en zelfs soms tot faillissementen. Het is dan ook logisch dat de roep om kwalitatief hoogwaardige datamanagement-oplossingen enorm groeit. Zo ook in Friesland. ViaData Automatisering start met haar eigen datacenter in de toren van Spannenburg. De toren maakt deel uit van het landelijke Alticom-netwerk van 24 mediatorens die hun hoogwaardige voorzieningen mede danken aan hun rol in de landelijke noodinfrastructuur. Het nieuwe datacenter is letterlijk en figuurlijk een datacenter van en op hoog niveau. De toegepaste technieken en voorzieningen gelden als de meest moderne. De toren is bovendien maar liefst 118 meter hoog en daarmee het hoogste bouwwerk in Friesland.

Lees meer over:

Card image cap
"Onze klanten willen dat hun eigen servers binnen een betrouwbare omgeving worden beheerd en het liefst in de eigen regio"

“Onze klanten willen dat hun eigen servers binnen een betrouwbare omgeving worden beheerd en het liefst in de eigen regio”, aldus Robert Procee, directeur van ViaData Automatisering. “In ons datacenter in Spannenburg kunnen bedrijven hun eigen servers onderbrengen waarbij wij zorgen voor een optimale zekerheid en het behoud van dataopslag. En desgewenst kunnen we aanvullende IT-diensten verzorgen, waarmee we ondernemingen op IT-gebied volledig kunnen ontzorgen. Met ons nieuwe datacenter kunnen we dus weer beter inspelen op de vraag van onze klanten en de groeiende behoefte in de Friese markt.”

Card image cap

Het grootste voordeel van dataopslag op grote hoogte in de toren van Spannenburg is dat er gebruik wordt gemaakt van direct free air cooling. De koelkosten vormen bij ‘normale’ datacenters globaal de helft van de energiekosten, omdat het erg veel energie kost om de servers koel te houden. In de ViaData Toren stroomt er op natuurlijke wijze koele gefilterde buitenlucht langs de servers waardoor er tot ruim 40% bespaard kan worden op energiekosten. Dat ziet de klant terug in de aanzienlijk lagere kosten op jaarbasis. Het gebruik van Free air cooling, de hoge efficiency en de inkoop van 100% groene windenergie maakt dit datacenter een van de groenste van Nederland. Iets wat veel ondernemers duidelijk aanspreekt. Een goede en veilige IT-omgeving is essentieel; IT is voor veel bedrijven het belangrijkste bedrijfsmiddel binnen de onderneming geworden. Cloudoplossingen garanderen continuïteit en als je kiest voor dataopslag in de ViaData Toren van Spannenburg, staat je data niet alleen hoog en droog binnen de Friese provinciegrenzen, maar is het ook nog eens duurzaam en voordelig.

Nieuws


Meer nieuws
nieuws

Groen ondernemen dankzij het veiligste datacenter van Friesland

‘To cloud or not to cloud’, zo worden vele discussies over Cloud versus On-Premise...

06 maart 2018

nieuws

ViaData Toren onderdeel van Thuis Trophy 2017

De Thuis Trophy is een fondsenwervende rally waarvan de opbrengst volledig ten goede...

11 mei 2017

nieuws

Ronald McDonald Hoeve ontvangt cheque van ViaData

ViaData Automatisering uit Heerenveen besteedt haar budget voor een eindejaarsgeschenk...

20 december 2016

Wat onze klanten zeggen


Onze klanten willen dat hun eigen servers binnen een betrouwbare omgeving worden beheerd en het liefst in de eigen regio

Robert Procee

Directeur ViaData Automatisering

ViaData Toren


Contactformulier

Gebruik dit formulier enkel voor niet spoedeisende vragen

Adresgegevens

ViaData Automatisering
Businesspark Friesland West 45
8447 SL Heerenveen

Contactinformatie

ViaData Automatisering
0513 619 350
info@viadata.nl
8447 SL Heerenveen