ViaData ondersteunt.

Al vanaf 1998 zijn wij actief als ICT-dienstverlener. Flexibel, onafhankelijk, betrouwbaar en deskundig. Wij zijn gevestigd in Heerenveen, maar actief in heel Nederland. Door het succes van onze diensten en aanpak werken bij ViaData inmiddels zo’n 70 professionals. Samen realiseren wij oplossingen met toegevoegde waarde en introduceren innovatieve diensten. Kenmerkend zijn de korte communicatielijnen en trots zijn wij op onze belangrijkste troef: onze nuchtere en persoonlijke aanpak! Ook nieuwsgierig?

Ga snel naar

Onze historie

ViaData is in 1997 opgericht vanuit een samenwerking met Friesland Coberco Dairy Foods (FCDF). Op 1 januari 1998 werd gestart met de dienstverlening aan dit bedrijf; op dat moment telt ViaData acht medewerkers. De eerste twee jaar is het bedrijf gegroeid naar ruim twintig werknemers en een omzet van ruim vijf miljoen gulden. Belangrijke stappen in onze geschiedenis zijn de overnames van activiteiten van onder andere Bosma Automatisering in Joure (2001) en ProScope in Lemmer (2003), waarmee naast een aantal medewerkers ook veel klanten zijn overgenomen.

Tegenwoordig telt ViaData ongeveer 70 medewerkers en richt zich op drie activiteiten:

check

Fieldservice oplossingen voor serviceorganisaties (buitendienstautomatisering, Microsoft Dynamics 365)

check

Het ontwerpen, leveren, implementeren en beheren van ICT-infrastructuren met 100% focus op hybride cloud

check

De levering van datacenter-capaciteit vanuit de ViaData Toren te Spannenburg

Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData
Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData
Van alle klanten en relaties die ViaData heeft, zijn er een paar die als een rode draad door onze geschiedenis lopen. Allereerst natuurlijk Friesland Foods (later Royal Friesland Campina); vanwege onze start en de jarenlange detachering van mensen. Maar ook Mokobouw in Heerenveen heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van onze organisatie als één van de eerste klanten met de applicatie Connect-It.

– Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData.

Wat klanten zeggen over ViaData

Menu