Junior software consultant

business
Fulltime

Ben jij analytisch sterk en communicatief vaardig? Dan kun je als junior consultant aan de slag bij een middelgroot ICT-bedrijf in Heerenveen.

ViaData levert binnen heel Nederland met de unit Mobile Solutions (MSo) fieldservice oplossingen en de bijbehorende diensten. Binnen de vastgoedsector zijn we hiermee marktleider. Klinkt dit als iets waarvan jij deelgenoot wilt uitmaken? Bekijk hieronder de vacature en solliciteer direct.

Functie eisen
Wat bieden wij jou?
Aanvullende informatie
Functie eisen

Voor de versterking van ons consultancy team zijn wij op zoek naar een junior consultant. Samen met je collega consultants voer je implementaties uit van onze verschillende producten bij onze klanten. Tevens ondersteun je onze klanten met optimalisatieprojecten in de beheerfase en spring je wanneer nodig bij op de support afdeling. Als junior kom je in aanraking met een breed spectrum aan werkzaamheden en krijg je volop de ruimte om je door te ontwikkelen tot een ervaren consultant.

Uiteraard hebben wij een wensenlijstje waar onze nieuwe collega idealiter aan zou moeten voldoen. Wij vinden de match met de medewerkers en de organisatie zeer belangrijk.

 • Je hebt een relevante vooropleiding op minimaal HBO niveau. Bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Bedrijfskundige informatica.
 • Je bent sterk in het ontleden van bedrijfsprocessen en in staat dit te vertalen naar oplossingen.
 • Je beschikt over een hoge mate van zelfredzaamheid en bent sterk in communicatie.
 • Je bent gedreven en enthousiast om software consultant te willen worden.
 • Je hebt affiniteit met software/ICT.
 • Je bent in staat je zelf en ViaData te verkopen.
 • Je vindt het geen probleem onze klanten in heel Nederland te bezoeken.
Wat bieden wij jou?

Wij betalen een prima marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen. Het werken bij ViaData wordt door onze collega’s als zeer prettig ervaren vanwege de relaxte werksfeer, platte organisatiestructuur en de grote mate van vrijheid. We zijn een relatief kleine club waar je met uiteenlopende vraagstukken (voor een grote diversiteit aan klanten) aan de slag kunt gaan.

Aanvullende informatie

Als junior software consultant maak je deel uit van een team consultants. Je voert samen werkzaamheden uit om de opdrachten te realiseren zoals deze met de opdrachtgevers zijn afgesproken. Dit kan binnen een implementatieproject zijn, waarbij je met de klant de inrichting van de software bepaalt en helpt tijdens het testen en in gebruik nemen, maar ook tijdens de fase daarna om samen met de klanten te streven naar een verdere optimalisatie. Als consultant ben je de vertaler van het proces en de wensen van de klant naar de producten en diensten van ViaData.

Van jou wordt verwacht dat je, naast eventueel door ons aangeboden of gewenste opleidingen, je ook op eigen initiatief op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen in de markt en het vakgebied.

 Taken en verantwoordelijkheden:

 • Implementeren van de ViaData software en dienstenconcepten bij onze klanten door heel Nederland.
 • Het ondersteunen van onze klanten in de beheerfase en het uitvoeren van optimalisatieprojecten.
 • Kennisdeling met overige consultants.
 • Het uitvoeren van service- en supportwerkzaamheden.
 • Het ondersteunen van de sales in de presales fase.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met 0513 – 61 93 50. Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze vacature?

Menu