ViaData Infra is op zoek naar een Sales Consultant

business
Fulltime

ViaData Infra stelt organisaties continue in staat een moderne IT-Infrastructuur te hebben om hun klanten persoonlijker en efficiënter te bedienen.

Een moderne toekomstgerichte IT-infrastructuur die altijd up-to-date is. Veilig, betrouwbaar, schaalbaar, productief en flexibel. Meer met minder.

ViaData (ont)zorgt hiervoor.

Je komt te werken in een enthousiast team dat kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Je staat aan de voorkant van onze dienstverlening om de verbinder te zijn tussen de doelen die de klant nastreeft en hieraan invulling te geven met oplossingen van ViaData.

Dit door onze klanten te adviseren bij het inrichten van hun processen en organisatie in relatie tot een moderne IT-infrastructuur. Consultatieve verkoop, dat is wat je doet. Doelen achterhalen en de klant meenemen in hoe je deze doelen kunt realiseren door de waarde van de ViaData oplossing.  Het team waarin je komt te werken is veelzijdig. Naast productmanagement en consultants heeft het team ook veel kennis en ervaring in huis op het gebied van hybride cloud (Azure, ViaData cloud, private), netwerken, security en digitale werkplekken (Microsoft 365). Je bouwt samen met je teamleden aan een excellente dienstverlening om de doelen van onze klanten continue te realiseren. 

Jouw kerntaken

 • Je legt relaties met nieuwe klanten om interesse te wekken van ViaData oplossingen om hun problemen op te lossen
 • Je onderhoud relaties met bestaande klanten om ze te helpen hun doelen op continue basis te realiseren. 
 • Je analyseert samen met de klant het probleemgebied en komt tot de juiste oplossingsrichting middels gemeenschappelijke business case, solution design en (technische) roadmap. Je werkt hier nauw samen met pre-sales consultants.
 • Je ontwikkelt niet alleen jezelf maar levert ook een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team

Jouw kennis en competenties

Wij zoeken een intelligente, ondernemende en nuchtere collega en hebben het volgende wensenlijstje:

 • Werkervaring met verkoop van complexe IT-omgevingen (datacenter, netwerken, werkplek) en beheer van een portfolio van klanten.
 • Afgeronde opleiding op mbo, hbo of wo niveau. 
 • Je bent in staat om abstracte en complexe problemen op te lossen en om te zetten in een pragmatische oplossing.
 • Je denkt in kansen in plaats van problemen. Je neemt het voortouw, maakt keuzes en krijgt mensen mee; zowel IT-specialisten als business vertegenwoordigers en collega’s. Samen maak je het verschil.
 • Communicatief vaardig, een positieve instelling en een teamspeler. 
 • Je bent resultaat gericht met oog voor de klant, partner(s) en collega’s.
 • Juiste certificeringen 

Wat bieden wij jou?

Bij ViaData ontvang je een prima salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen. Hybride werken is bij ons de standaard; je kunt dus zowel op kantoor, bij klanten als thuis je werkzaamheden verrichten. Een leaseauto is onderdeel van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Het werken bij ViaData wordt als zeer prettig ervaren vanwege de relaxte werksfeer en platte organisatiestructuur. Uitgangspunten van het beleid naar jou en jouw collega’s is: vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Is deze vacature jou op het lijf geschreven en ben je benieuwd of jij en ViaData bij elkaar passen? Dan gaan we graag het gesprek met je aan.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert Procee, , telefoon 06-53670816. Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze vacature?