Finance & Operations Manager

business
32 – 40 uur

Als Finance & Operations manager ben jij het financiële geweten van onze organisatie.  Jij overziet de financiële en daaraan gerelateerde operationele activiteiten. Jij bent de business partner voor de 2 divisies ViaData Field Service en ViaData ICT Infrastructuur. 

Het team staat voor kwaliteit, snelheid, efficiëntie en waarde creatie. Het is een ‘shared services organisatie’, Business Partner zijn betekent:

 1. Excellente (geautomatiseerde) administratieve verwerking van de primaire processen
 2. Excellente kwaliteit van de primaire processen: certificeringen, contracten, inkoop en ICT
 3. Financiële & Operationele controle (analyse, inzicht, planning, budgettering, forecasting)
 4. Financiële & Operationele business controle (rapportage, dashboards, business case mngt)

Het team, 9 professionals, draagt bij aan en bewaakt de doelen van ViaData: (1) medewerkerstevredenheid, (2) kwaliteit en innovatie, (3) klanttevredenheid en (4) financiële gezondheid. 

ViaData stelt organisaties en haar medewerkers continue in staat middels (ICT) oplossingen hun klanten persoonlijker en efficiënter te bedienen. Het team Finance & Operations support onze twee divisies die deze ICT oplossingen in de markt zetten. Het team Infra dat onze klanten ondersteund op het terrein van Infrastructuur oplossingen (netwerken, cloud  en moderne werkplekken). Het team Fieldservice dat field servicemanagement oplossingen levert gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 voor serviceorganisaties zoals woningbouwcorporaties. 

Jouw aandachtsgebieden:

 • Een goede Finance & Operations Business Partner voor de gehele organisatie;
 • Een professionele Planning & Control cyclus waaronder budgettering, forecast, financiële analyses en periodieke overzichten;
 • Het nastreven van een hoge kwaliteit van de primaire processen juist op het gebied van certificeringen, contracten, inkoop, vendor management. De juiste ICT-systemen (Microsoft   tenzij) worden juist ingezet en beheerd om deze ‘fit for purpose’ te houden;
 • Een solide financiële administratie en het voorbereiden en afronden van de jaarrekeningen;
 • Goede contacten met de bank, accountant, fiscus, verzekeringsmaatschappijen;
 • Gewaardeerd sparringpartner en inspirator van het team en naar de twee divisies toe;
 • Het naleven van een continue verbeter cultuur. Hoe kunnen we het altijd beter doen?
 • Proactief inzicht geven in data en informatie door dashboards om de onderneming in staat te stellen de juiste keuzes te maken en acties  te ondernemen

Jouw kennis en competenties:

 • Een HBO opleiding in de richting bedrijfseconomie.  
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en toe aan de volgende stap
 • Leidinggevende capaciteiten, teamspeler, proactief, accuraat en servicegericht  
 • Bij voorkeur ervaring met Afas maar voor de juiste kandidaat is dit geen vereiste

Wat bieden wij jou

Bij ViaData ontvang je een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen. Hybride werken is bij ons de standaard; je kunt dus zowel op kantoor als thuis je werkzaamheden verrichten.

Het werken bij ViaData wordt door onze collega’s als zeer prettig ervaren vanwege de relaxte werksfeer, platte organisatiestructuur en de grote mate van vrijheid. We zijn een relatief kleine club waar je met uiteenlopende vraagstukken te maken hebt en wij jou alle kans bieden jezelf te ontwikkelen. Is deze vacature jou op het lijf geschreven en je benieuwd of jij en ViaData bij elkaar passen? Dan gaan we graag het gesprek met je aan.

Voor meer informatie over deze vacature kan je bellen met Ties Arts 0513 – 619350. Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Interesse in deze vacature?