ViaData behaalt VMware Cloud Verified status

Als één van de eerste partners in de Benelux heeft ViaData de VMware Cloud Verified status behaald; slechts vijf anderen gingen ons voor. We zijn ontzettend trots op deze status, omdat het laat zien dat we onze klanten faciliteren met de meest optimale oplossing voor ieder cloudvraagstuk. De VMware Cloud Verified status is alleen toegankelijk voor cloudproviders die de meest hoogwaardige VMware technologie gebruiken.
VMware Cloud Verified logo

Hybride cloud

Aanleiding voor het verkrijgen van de status was de ontwikkeling van ons eigen op VMware gebaseerde private cloudplatform, de ViaData OmniCloud. De kracht van dit platform zit in de combinatie van zowel on-premise als public cloud omgevingen, die ervoor zorgt dat de klant stapsgewijs en geheel in eigen tempo kiest voor de overgang naar cloud. De ViaData OmniCloud is gebaseerd op VMware vCloud Director, onderdeel van de VMware Cloud Provider Pod (VMware CPOD). Dit relatief nieuwe product van VMware zorgt dat alle componenten geautomatiseerd en gestandaardiseerd worden geïnstalleerd. Als eerste in de Benelux hebben wij een cloud-omgeving ontwikkeld op basis van deze CPOD oplossing. Voor meer informatie, neem een kijkje onder de motorkap van de ViaData OmniCloud.

Toekomstbestendig

Robert Procee, commercieel directeur van ViaData:

We hebben de OmniCloud ontwikkeld vanuit de overtuiging dat cloud veel eenvoudiger en efficiënter zou moeten zijn. Dat we nu deze status hebben behaald, bevestigt dat we daarin de juiste keuzes hebben gemaakt. Voor onze klanten betekent het dat ze in ons een toekomstbestendige cloud-expert hebben gevonden. Want over ongeveer vijf jaar bestaat er alleen nog maar cloud. In die transitie willen wij de beste ondersteuning bieden.

De klant profiteert

Klanten van VMware Cloud Verified partners als ViaData hebben toegang tot de volledige set van VMware cloud-infrastructuur mogelijkheden. De status vertegenwoordigt zowel integratie, flexibiliteit en kostenoptimalisatie als de uitwisseling van informatie tussen verschillende systemen (interoperabiliteit).