ViaData bereikt Sophos ‘Gold Partner’ status

Sophos heeft onlangs bekend gemaakt dat ViaData officieel de ‘Gold Partner’ status heeft bereikt. “We zijn blij met deze mooie prestatie en met de blijk van vertrouwen vanuit Sophos”, geeft Robert Procee, commercieel directeur bij ViaData, aan. De status zegt behalve het kennisniveau van onze medewerkers ook iets over adequate ondersteuning vanuit Sophos. Beiden iets waar de klant uiteindelijk de vruchten van plukt.

IT-beveiliging in beweging

Een belangrijk aspect voor het behalen van de ‘Sophos Gold Partner’ status is het behalen en onderhouden van de juiste certificeringen. Om de toenemende complexiteit van moderne IT-omgevingen het hoofd te bieden en de IT-omgeving van onze klanten zo optimaal mogelijk te beveiligen, moet de kennis op dit vlak voortdurend bijblijven. Zo bieden we, samen met de klant, de continue strijd tegen cybercriminaliteit het hoofd. Omdat IT-beveiliging gepaard kan gaan met ingewikkelde veiligheidsvraagstukken en dreigend dataverlies, is passende ondersteuning vanuit Sophos onmisbaar. Met de nieuwe status is ViaData – en dus onze klant – verzekerd van deze ondersteuning.

ViaData beveiligt.

Uitdagingen op het gebied van IT-beveiliging zijn en blijven aan de orde van de dag, waarbij de menselijke factor misschien nog wel de meeste uitdaging biedt. Want ook al is de IT-beveiliging van een bedrijf technisch gezien optimaal, dan nog kan het misgaan door menselijke fouten. Beveiligingslekken kunnen bijvoorbeeld ontstaan door medewerkers die per ongeluk een verkeerde link aanklikken, waardoor ongemerkt ransomware wordt geïnstalleerd. “Daarom vinden we het bij ViaData belangrijk om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan bewustwording op dit gebied”, aldus Procee. “Dat doen we onder meer door het uitvoeren van een ‘security scan’ waarmee we veiligheidslekken in kaart brengen”.

Over Sophos

Sophos beschermt meer dan 400.000 organisaties van iedere omvang in meer dan 150 landen tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen van vandaag. Aangedreven door SophosLabs, kunnen haar cloud-native en AI-verbeterde oplossingen zich aanpassen en evolueren om endpoints en netwerken te beveiligen tegen nooit eerder geziene cybercriminele tactieken en technieken (bron: www.sophos.com). Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK) en in Boston (VS).