Zo breng je je ICT-omgeving stapsgewijs naar de public cloud

Is ‘alles in de cloud’ ook de stip op de horizon van jouw organisatie of bedrijf? Of je het nu wilt of niet: op termijn is er geen ontkomen meer aan. Ben je niet klaar voor een grote sprong ineens, dan is dat zeker geen reden tot paniek: er zijn meerdere wegen naar de public cloud. Ontdek de voordelen van een hybride cloudoplossing als tussenstap, en de meerwaarde die ViaData je daarbij biedt.
Stapsgewijs naar de cloud

Hybride cloud: wat is het precies?

Een hybride cloud is een omgeving waarbij een on-premise infrastructuur, private clouddiensten en een public cloud (zoals Microsoft Azure) met elkaar worden gecombineerd. Met een hybride cloudoplossing kunnen data en applicaties flexibel tussen de ‘hosts’ worden verplaatst – een perfecte manier om je ICT-omgeving stapsgewijs en in je eigen tempo volledig onder te brengen in de public cloud.

Wanneer is een hybride cloudoplossing ideaal?

 • Je wilt binnen nu en een paar jaar overstappen naar de public cloud
 • Je huidige softwareomgeving wordt nog niet ondersteund in de public cloud, of je on-premise ICT-omgeving is verouderd en niet langer betrouwbaar
 • Tot de overgang naar de public cloud wil je niet meer investeren in nieuwe, kostbare hardware
 • Je time-to-market is kort en je kunt niet nog één of twee jaar blijven doormodderen
 • Je wilt volledige ontzorging als het gaat om hardware, beheer, security en support

Het beste van twee werelden: de voordelen

Waarom zou je je opties beperken? Met een hybride cloudaanpak profiteer je van de voordelen van zowel de public cloud, de private cloud, als je on-premise ICT-omgeving.

 • Flexibiliteit en schaalbaarheid
  Met een hybride cloudoplossing kun je je data altijd verplaatsen en daar onderbrengen waar deze op het betreffende moment het beste kan worden verwerkt: in de public cloud, de private cloud of je on-premise datacenter. Daarnaast kun je eenvoudig op- of afschalen wanneer dat nodig is.
 • Meer controle
  Vergeleken met een public cloud biedt een hybride cloud meer controle over je gegevens. Zo kun je de eenvoudig schaalbare public cloud gebruiken voor je dynamische bedrijfsapplicaties, en de private cloud of je on-premise datacenter voor de meer essentiële of gevoeliger applicaties.
 • Kostenbesparing
  Zoek je een oplossing op korte termijn, dan is het slim om alvast de private of public cloud in te zetten. Dat is goedkoper dan te investeren in slechts tijdelijk benodigde apparatuur. Met een hybride cloudoplossing kun je data en applicaties snel gebruiken en kun je eenvoudig op- of afschalen. Je betaalt dus alleen voor de resources wanneer je die echt nodig hebt.

Waarom ViaData voor een hybride cloud?

Bij ViaData helpen we je graag met jouw eigen route naar de public cloud. In onze hybride oplossing werken we met Microsoft Azure (public cloud) en onze eigen ViaData-Omnicloud (private cloud). We ontzorgen je daarbij volledig op het gebeid van hardware, beheer, security en support.

Wat is de status van je huidige ICT-omgeving, wat zijn de mogelijkheden, wat is het juiste tijdpad en wat de juiste weg? Samen komen we tot een maatwerkoplossing die optimaal aansluit bij jouw organisatie of bedrijf. Het resultaat? Een moderne hybride cloud waarin je data vrij kan bewegen. Zo ben je in staat je makkelijk aan te passen en kies je eenvoudig het pad dat je de meeste (concurrentie)voordelen brengt.

Ja, ik ontvang graag een vrijblijvend advies

Mocht je meer willen weten over dit onderwerp en wat wij voor jouw organisatie eventueel kunnen betekenen? Laat het ons weten. Wij gaan graag het gesprek met je aan.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.