Digitale transitie: waarom je de boot niet wilt missen

Tijden veranderen. Mensen veranderen. Technologieën veranderen. En dat laatste gaat razendsnel: right here, right now. Om overeind te blijven in de sterk concurrerende markt van vandaag en geen commerciële slagkracht te missen, kun je als serviceorganisatie niet anders dan meegaan in die verandering: de digitale transitie.

Microsoft Dynamics 365

Digitaal transformeren betekent niet alleen bijblijven bij de concurrentie, maar biedt ook grote voordelen voor uw bedrijfsvoering zelf. Gemiddeld is maar liefst 70% van de data bij bedrijven ongestructureerd (de rest is gestructureerd in bijvoorbeeld ERP-systemen). Ongestructureerde data is inconsistent en vertraagt processen en het nemen van beslissingen. Wat je dus wilt, is van ongestructureerde data gestructureerde maken. De oplossing daarvoor? Eén slim, eenduidig, effectief en schaalbaar platform dat alle data consistent samenbrengt: Microsoft Dynamics 365. De in het platform standaard aanwezige businessapplicaties ondersteunen alle processen van begin tot eind: end-to-end software dus. En natuurlijk geldt dat ook voor Microsoft Fieldservice.

De ideale klantreis met Connect-It 365 Fieldservice

End-to-end fieldservice betekent niets meer of minder dan het optimaal digitaal bedienen van klanten gedurende het gehele serviceproces: vanaf het binnenkomen en oppakken van de vraag, storingsmelding etc., tot en met de rapportage van de uitvoering en de integratie van data met de ERP-systemen binnen een organisatie of bedrijf. Maar zo eenvoudig als de definitie is, zo veelomvattend is het proces.

End-to-end is bij ViaData ook écht end-to-end. Met Connect-It 365 Fieldservice bieden we een complete fieldserviceoplossing die het hele serviceproces omvat. En omdat we werken op basis van het zeer flexibele Microsoft-platform Dynamics 365, kunnen we ons volledig focussen op het optimaliseren en finetunen van de add-ons voor onze focusbranches (woningcorporaties, bouwservicebedrijven, installatiebedrijven en facilitaire dienstverleners).

Dat de klant met dit platform een ideale customer journey ervaart, lichten we hieronder toe aan de hand van de verschillende stappen in het serviceproces.

Omnichannel intake

Bij veel organisaties is het mogelijk te communiceren via e-mail, telefoon, de website, WhatsApp en social media. In de praktijk is het echter nog vaak zo dat klanten niet op al deze kanalen op dezelfde manier worden bediend. En daar zit nu net de crux: wil je jouw klanten echt optimaal bedienen, dan is het van belang dat je telkens dezelfde servicegraad biedt, via welk kanaal een vraag, storingsmelding, call of reparatieverzoek ook binnenkomt. Pas dan is er echt sprake van omnichannel intake. Connect-It 365 Fieldservice is hierop volledig ingericht, ook als een melding je organisatie via IoT bereikt.

Intelligente planning

Connect-It 365 Fieldservice gaat ver in intelligente planning, wat de kans op een zogeheten first-time-fix aanzienlijk vergroot. Klanten kunnen zelf 24/7 een afspraak plannen. De software beschikt over een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk grafisch plansysteem, dat rekening houdt met regio’s, kennis, competenties, certificeringen etc. Zo komt de juiste monteur met de juiste kennis op het juiste moment en op de juiste plaats in actie. Ook de mogelijkheid van geautomatiseerde planningsoptimalisatie is in de software ingebouwd.

Geoptimaliseerde service-app

Door onze jarenlange kennis en ervaring in fieldservice kennen wij de eisen en wensen van onze focusbranches. De standaard aanwezige Microsoft Fieldservice-serviceapp biedt CRM-integratie, waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om een offerte te maken op locatie en eenvoudig een klanttevredenheidsenquête af te nemen. Daarnaast bieden we een geoptimaliseerde, meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke app, waar ook offline mee kan worden gewerkt. Monteurs kunnen uitgevoerde acties met deze app direct in het veld vastleggen en vervolgafspraken maken die automatisch synchroniseren met het intelligente plansysteem.

Gestroomlijnde rapportages en eenvoudige integratie met ERP-systemen

Hoeveel tijd zat er tussen de intake en de actie? Hoe goed en snel verliep de uitvoering van de werkzaamheden? Was er sprake van een first-time-fix? Deze en andere gegevens kunnen worden getoond in rapporten of dynamische BI-dashboards.

Doordat het platform alles structureert in één database, ben je niet meer afhankelijk van data uit verschillende systemen. Je beschikt met deze oplossing direct over consistente en eenduidige businessinformatie, op basis waarvan je snel en gefundeerd beslissingen kunt nemen.

Meer weten?

Benieuwd wat ViaData voor uw organisatie kan betekenen? Jeroen Broekema is gespecialiseerd in fieldservice-toepassingen en informeert u graag. Als u hieronder uw gegevens achterlaat, neemt Jeroen persoonlijk contact met u op.