Ronald McDonald Hoeve blij met nieuwe donatie

Vlak voor de feestdagen van 2020 doneerde ViaData een bedrag van € 1.500,- aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Net als voorgaande jaren is hiervoor een deel van het eindejaarsgeschenkenbudget gebruikt. Onze relaties ontvingen een ‘klein maar smakelijk’ geschenk, de rest is bestemd voor het goede doel. Vanwege Corona gingen we dit jaar niet naar de Hoeve om een cheque uit te reiken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de bijdrage, die vanzelfsprekend zeer welkom is.
donatie ronald mcdonald hoeve

Dit jaar geen events

Marc Stallinga, General Manager van de Ronald McDonald Hoeve: “We zijn wederom erg blij met deze mooie donatie. Vanwege Corona moesten we dit jaar namelijk alle evenementen annuleren. Deze evenementen zijn cruciaal voor de fondsenwerving, waardoor we behoorlijk wat inkomsten mislopen. Gelukkig worden we nog regelmatig verblijd met nieuwe donaties, in de vorm van geld of materialen. We zijn een gezonde organisatie, maar om dat te blijven is het belangrijk dat we zo snel mogelijk weer nieuwe activiteiten kunnen organiseren”.

Wel gasten ontvangen

Tijdens de eerste lockdown in maart moest de Hoeve in eerste instantie haar deuren sluiten. Later mochten er toch weer gasten komen, waar veel gezinnen dankbaar gebruik van maakten. Marc vervolgt: “Juist in deze tijd is het zo fijn dat onze doelgroep gebruik van de accommodatie kan maken. En nu, tijdens de tweede lockdown, hoeven we gelukkig niet te sluiten. De overheid adviseert om boekingen vooral door te laten gaan, mits men ook daadwerkelijk binnen blijft. We zien daarom dat bestaande boekingen veelal worden verlengd. Gelukkig is bij de Hoeve binnen volop vertier voor alle leeftijden. Daarom zijn we blij dat we in deze vervelende periode een positieve bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van onze gasten”.

Beleeftuin

Bij het uitreiken van de vorige cheque aan de Hoeve vertelde Stallinga over de aanleg van een beleeftuin rond het complex. “Door Corona kon deze nog niet worden verwezenlijkt, maar inmiddels is het ontwerp wel in een zeer vergevorderd stadium. We hopen dat onze gasten er volgend jaar daadwerkelijk van kunnen genieten”, aldus Marc Stallinga.

Ronald McDonald Hoeve in het kort

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag biedt zorgintensieve kinderen/jongeren tot en met 25 jaar een plek om onbeperkt vakantie te vieren. Dat kan met familie, maar ook met een groep leeftijdsgenoten van school of vereniging. De Hoeve wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Het bedrijf ontvangt geen overheidssteun en is daarom geheel afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties.