Onze hybride cloudoplossingen

ViaData gelooft dat ‘hybride cloud’ als IT-strategie de toekomst is voor bijna iedere organisatie. Daarom implementeren we bij klanten veelal hybride cloudoplossingen. Dit betekent een combinatie van een public en een private cloud waarbij de voordelen van beide typen worden gecombineerd. Voor organisaties die willen voortbouwen op hun bestaande IT-omgeving is dit het meest voor de hand liggende model. Immers: het voorkomt dat je (relatief) recente investeringen in IT niet in één keer hoeft af te schrijven. Ondertussen profiteer je wel direct van de voordelen van een externe public cloud.

Bij een implementatie hebben we de keuze uit ons eigen ViaData OmniCloud (private cloud) platform, Microsoft Azure (public cloud) en Microsoft365-technologie. Dankzij onze ruime ervaring met verschillende producten en diensten komen we tot de meest optimale oplossing voor iedere klant. Benieuwd waar de belangrijkste kansen voor jouw organisatie liggen?

Vijf redenen waarom ‘hybride cloud’ beter is voor uw organisatie, medewerkers én klanten

Cloud hosting door ViaData

Jouw data zijn bij ons in veilige handen, ongeacht de keuze voor gedeeltelijke (shared) hosting van specifieke applicaties of voor volledige (dedicated) hosting zonder eigen servers. Applicaties zijn via een centraal bureaublad beschikbaar door middel van Remote Desktop Services, Citrix of VDI en desgewenst zorgen we voor 24/7 monitoring. Vanzelfsprekend worden jouw data centraal gecheckt op virussen, malware en spam. Van alle data wordt behalve een centrale back-up ook een offline kopie geplaats in een 2e datacenter. Kies je ervoor om om jouw cloudomgeving door ons te laten hosten, dan heb je bovendien geen zorgen over goede airco, noodstroom en back-upprocedures. En kies je voor clouddiensten van Microsoft, dan profiteer je dankzij ons Gold Partnership van:

  • Hoog niveau support op Microsoft 365
  • Specialisatie op het gebied van migraties
  • Gecertificeerde Microsoft specialisten
Foto Robert Procee
Foto Robert Procee
Sinds de opkomst van cloud heeft ViaData deze ontwikkeling omarmd. Wanneer het aankomt op ICT-infrastructuur bereiden we onze klanten hier dan ook maximaal op voor. Samen bepalen we de beste route voor een transitie naar de cloud.

– Robert Procee, Commercieel Directeur bij ViaData.

De belangrijkste voordelen van cloud:

Eenvoud & flexibiliteit

Optimaal gemak bij het op- en afschalen van capaciteit.

Betaalbaarheid

Geen omvangrijke investeringen in hardware.

Gebruikersgemak

Altijd en overal kunnen (samen)werken, zonder gedoe met versiebeheer.

Altijd up-to-date

Beschikken over de laatste updates en snel back-ups maken.

Oneindige schaalbaarheid

Betalen per gebruiker betekent voorspelbaarheid van IT-kosten.

Veiligheid

AVG-compliance dankzij extra mogelijkheden voor schadebeperking.

ViaData helpt.

Samen bepalen we welke cloudstrategie het beste rendement oplevert voor jouw organisatie. Hierbij houden we onder meer rekening met de huidige ICT-infrastructuur en eventuele specialistische applicaties. Benieuwd welke cloudstrategie het best past bij jouw organisatie? Laat je gegevens achter op onderstaand formulier. Wij nemen contact met je op voor het plannen van een inventariserende afspraak.