Datacenter-functionaliteit

Hij staat er al sinds 1972, maar op 3 november 2016 wordt er een nieuw datacenter geopend in de (media)toren van Tjerkgaast, ook wel de toren van Spannenburg genoemd. Voortaan is dit de ViaData Toren en kunnen bedrijven en organisaties hier op een veilige en groene manier hun data opslaan.

Het groene karakter van deze vernuftige oplossing helpt ondernemers bij het nemen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het biedt immers een alternatief voor oplossingen die doorgaans belastend zijn voor het milieu”.

Belangrijke voordelen:

Branches:

Wij werken onder andere voor onderwijsinstellingen, productiebedrijven, zorginstanties en zakelijke dienstverleners

Service kan altijd beter

In ons datacenter in Spannenburg kunnen bedrijven hun eigen servers onderbrengen waarbij wij zorgen voor optimale zekerheid en het behoud van dataopslag. Desgewenst kunnen we aanvullende IT-diensten verzorgen, waarmee we ondernemingen op IT-gebied volledig kunnen ontzorgen. Interesse? Bespreek uw wensen met ons.

Gerelateerde case

Uitzicht ViaData Toren

Gemeente De Fryske Marren

In 2019 bracht Gemeente De Fryske Marren een deel van haar infrastructuur naar de ViaData Toren in Spannenburg (Tjerkgaast). Sindsdien voldoet haar dataopslag weer aan de laatste eisen met betrekking tot veiligheid, beschikbaarheid en redundantie. We vroegen ICT-coördinator Marco Schaap naar de keuze voor de Toren als datacenter en de ervaringen tijdens de samenwerking.

Nieuws en events:

Menu