Non-profitorganisaties

ViaData faciliteert de medewerkers van verschillende non-profitorganisaties om zo efficiënt en uniform mogelijk samen te werken. Wij creëren een hoogwaardige ICT-infrastructuur die berekend is op de behoeftes van grote groepen gebruikers. Bovendien zorgen we dat de ICT zoveel mogelijk in eigen beheer kan worden geregeld, met de juiste begeleiding van onze consultants.

Gerelateerd project:

Kaatsen en ViaData

KNKB

Als oudste Nederlandse sportbond houdt de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) zich bezig met het organiseren van competities, kampioenschappen en opleidingen op het gebied van kaatsen. De aansturing van alle werkzaamheden gebeurt door een klein team van 6 vaste mensen. Voor veel kleine organisaties zorgde ‘het nieuwe werken’ sinds de coronapandemie voor grote uitdagingen met betrekking tot data-beschikbaarheid en samenwerking. Bij de KNKB speelde dat minder, want de bond verhuisde in de zomer van 2019 al haar data naar de ViaData OmniCloud. Tetman van der Meulen en Rianne Bosma-Tanghe vertellen over de ervaringen en de samenwerking met ViaData.

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder heeft een eigen ICT-team, maar schakelt bij specialistische en grootschalige ICT-projecten de externe hulp van partners als ViaData in. Herman van de Kamp, Teamleider Informatiebeheer bij de gemeente, vertelt welke projecten er spelen en hoe de samenwerking met ViaData verloopt.

Uitzicht ViaData Toren

Gemeente De Fryske Marren

In 2019 bracht Gemeente De Fryske Marren een deel van haar infrastructuur naar de ViaData Toren in Spannenburg (Tjerkgaast). Sindsdien voldoet haar dataopslag weer aan de laatste eisen met betrekking tot veiligheid, beschikbaarheid en redundantie. We vroegen ICT-coördinator Marco Schaap naar de keuze voor de Toren als datacenter en de ervaringen tijdens de samenwerking.

Wij werken onder meer voor:

Koninklijke Nederlandse Kaatsbond [KNKB] logo