Klimaatbeheersing
en bezetting

Klimaatbeheersing via IoT

Dit IoT-scenario is gericht op het beheersen en bewaken van gebouwen, infrastructuur en andere ruimtes. Klimaatbeheersing en bezetting heeft als doel dat organisaties hun energie-efficiëntie (temperatuur, vochtigheid, CO2 gehalte),  ruimtegebruik, productiviteit of veiligheid kunnen verbeteren. Met alle beschikbare real-time gegevens krijg je op ons dataplatform snel inzicht hoe en waar je eenvoudig kosten kunt besparen of processen kunt verbeteren. Denk aan het automatiseren van verlichtingsniveaus of het beheersbaar houden van een constante temperatuur. Het is net waar je als organisatie of gebouw behoefte aan hebt.

Sensoren

Sensoren meten temperatuur, vochtigheid, CO2 en / of bezetting.

Netwerk

Het netwerk zorgt voor verbinding en koppeling met het dataplatform.

Dataplatform

Het dataplatform presenteert overzichtelijk alle gegevens.

Veilige productieomgeving

Voor de productiesector gelden vaak strenge regels ten aanzien van het klimaat in hun binnenruimtes of laboratoria. Vooral in de voedingsindustrie of farmaceutische business moet productie voldoen aan hygiënevoorschriften waarbij koeling of luchtvochtigheid bijvoorbeeld belangrijke factoren zijn. IoT kan helpen dit niet alleen inzichtelijk te maken, maar vooral beheersbaar en veilig te houden.

Optimaliseren van de zorg

Omgevingstemperatuur is niet alleen van belang voor patiënten, maar denk hierbij ook aan de opslag van kwetsbare medicijnen, testmaterialen en organen. En actueel het bewaren van vaccins zoals het coronavaccin. Maar ook voor toepassingen als valdetectie of camerabewaking is IoT in te zetten. Zo kunnen in theorie mensen bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen.

Onderwijsinstellingen

Een ieder weet dat het ventileren van klaslokalen van essentieel belang is voor de gezondheid van leerlingen en personeel. Hoe houd je dit beheersbaar in een onderwijsinstelling? Hoe meet je het CO2 gehalte in verschillende ruimtes? Vooral op dit terrein kan IoT met real-time data het onderwijs ondersteunen. Maar ook voor het besparen van energiekosten is IoT een middel dat je hiervoor kunt inzetten.

Multi-functionele gebouwen

In grote multi-functionele gebouwen zoals sportaccommodaties of ander openbare gebouwen is de energierekening vaak één van de grootste kostenposten. IoT kan je helpen op het gebied van energie-efficiëntie door het inzichtelijk maken van relevante real-time data. Denk aan het registreren van de bezetting in ruimtes en het monitoren van temperaturen en belichting. Hier kun je je energieplan eenvoudig op aanpassen.

Ja, ik wil graag weten wat IoT voor mijn organisatie kan betekenen

Wil je dat we met je meedenken hoe jij kosten kunt besparen of je business kunt verbeteren? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We komen graag vrijblijvend een keertje langs voor advies.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.