Online back-up

Vanzelfsprekend wilt u voorkomen dat uw data geheel of gedeeltelijk kwijt raakt. Of erger: dat het in verkeerde handen valt. Daarom is het belangrijk om een online back-up te (laten) maken en deze versleuteld te bewaren. Bij online back-up worden uw databestanden dagelijks via een beveiligde internetverbinding gekopieerd naar een server op een externe locatie. Vervolgens worden ze versleuteld bewaard gedurende minimaal 30 dagen. ViaData bewaakt dit proces en grijpt in waar nodig. Via een online portaal kunt u zelf de gegevens beheren of dit zonder meerprijs door ViaData laten uitvoeren.

Veel klanten vinden het prettig dat wij het maken van online back-ups uit handen nemen. Zo hebben ze er immers geen omkijken naar en is hun data altijd in veilige handen.

De mogelijkheden

Voor het maken van online back-ups maken wij gebruik van de betrouwbare producten van Solarwinds. Wanneer u ervoor kiest om ViaData uw online back-up te laten verzorgen, kunt u uw medewerkers met een gerust gevoel vanaf iedere gewenste locatie laten werken. Wij adviseren om te kiezen voor online back-up, omdat u profiteert van de vele voordelen:

 • Beveiligde back-up
  Uw data wordt via een beveiligde verbinding versleuteld verzonden en vervolgens opgeslagen in ons beveiligde datacenter.
 • Off-site back-up
  Uw back-up wordt opgeslagen op een externe locatie. Wanneer uw locatie onverwacht getroffen wordt door brand of ander onheil, is uw data nog steeds veilig.
 • Betaalbaarheid
  Voor online back-up hoeft u geen investeringen te doen in hard- en software. Voor een vast laag bedrag per maand kunt u al gebruikmaken van deze moderne back-up oplossing.
 • Betrouwbaarheid
  Een online back-up maken is veel betrouwbaarder dan de traditionele back-up methoden.
 • Geen omkijken
  Het proces van de online back-up gaat helemaal vanzelf; u hoeft geen tape of harddisk meer te wisselen.
Menu