Connect-It 365 Fieldservice

Een software oplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Field Service platform, die vastgoed beheerders in staat stelt hun dagelijks onderhoud continue persoonlijker en efficiënter te maken. Een oplossing die managers huurders, planners en vaklieden ondersteund bij taken in het dagelijks onderhoud.

check
Dagelijks onderhoud (MO + RO)
  • Reparatie onderhoud
  • Mutatie onderhoud
check
Eigen dienst en/of leveranciers
check
Smartplanning
check
Service (& inspectie) App
check
Dashboards o.b.v. AEDES & Cora indicatoren
check
Communicatie (o.a. Track & Trace)
check
Integratie met o.a. Empire & Tobias
check
Microsoft gebaseerd
  • Microsoft Dynamics 365 Field Service
  • Microsoft Azure/Power Platform
  • Integreert met Microsoft 365

Connect-It 365 bespaart, ontzorgt, presteert en motiveert.

Voor managers

Alles onder controle en tevreden huurders

Als corporatie willen we tevreden huurders hebben en efficiënt omgaan met tijd, materialen en geld. Connect-it 365 waarborgt de continuïteit van onze dienstverlening. Alle zaken die komen kijken bij dagelijks onderhoud zijn eenvoudig, persoonlijk en efficiënt te managen. De first-time-fix ratio gaat omhoog en dat zorgt voor meer huurderstevredenheid en een efficiënter proces. Connect-It 365 bespaart.

Voor huurders

Prettig, snel en in één keer goed geholpen

Wanneer ik een storing of een reparatieverzoek heb, wordt dat snel opgepakt. De communicatie over de klus is prettig en duidelijk. De monteur komt langs op een tijd die mijn schikt en een kwartier van tevoren krijg ik een melding dat hij eraan komt. Met precies de gereedschappen en materialen die nodig zijn, zodat het probleem meteen goed wordt verholpen. Connect-it 365 ontzorgt.

Voor planners

Geautomatiseerd waar het kan, op maat waar nodig

Wij willen onze service continu verbeteren Connect-It 365 is voor mij als planner een gebruiksvriendelijke en slimme tool voor de planning van dagelijks onderhoud. Automatisch, efficiënt en klantvriendelijk. De juiste vakmensen worden automatisch door het systeem ingepland. De hele onderhoudsdienst werkt daardoor een stuk gestroomlijnder, wat veel tijd bespaart. Dat geeft rust en vertrouwen. Connect-It 365 presteert.

Voor vaklieden

Meer tijd voor het echte werk bij de klant

Dankzij Connect-It 365 heb ik een duidelijke werkplanning en ga ik beter voorbereid op pad. De route langs de verschillende adressen wordt efficiënt ingedeeld, waardoor ik minder reistijd en wachttijd heb en meer effectieve werktijd. De werkopdracht wordt via de service-app ondersteund met foto’s en informatie over de huurder en de woning. Zo weet ik precies welke materialen en gereedschappen ik mee moet nemen waardoor ik het probleem in één keer kan verhelpen. Dat werkt prettig! Connect-It 365 motiveert.

Connect-It 365 koppeling met marktleiders voor een geïntegreerde oplossing.

Wij kennen de vastgoed branche

Wij helpen vastgoedbeheerders hun dagelijks onderhoud doelen en procesverbetering continue te verbeteren.

Onze best practice diensten om dit te realiseren zijn de volgende:

  1. Scan / Intake verbeterpotentieel bepalen
    (voor nieuwe klanten en migraties Connect-It)
  2. Onboarding (implementatie)
  3. Continue verbeteren (beheer en innovatie)

Connect-It 365 dagelijks ondersteunen wij corporaties.

Foto Remko van den Bremen
Foto Remko van den Bremen
Sinds 2005 zijn we een begrip geworden voor dagelijks onderhoud in de corporatie markt. Door onze robuuste software en servicegerichte organisatie”.

– Remko van den Bremen, Klant success manager

ViaData helpt.

De beste service leveren tegen lagere kosten? Ervaar zelf de mogelijkheden van Connect-It 365 Fieldservice. Laat jouw gegevens achter op onderstaand formulier. Wij nemen contact met je op voor het plannen van een vrijblijvende afspraak.