Microsoft clouddiensten

Met de clouddiensten van Microsoft ben je in staat om efficiënt (thuis)werken zo goed mogelijk te faciliteren. Al deze diensten hebben met elkaar gemeen dat je altijd beschikt over de nieuwste updates. Bovendien schaal  je wanneer nodig eenvoudig op en af en betaal je alleen voor het aantal gebruikers. Dit zijn nog maar enkele voordelen van het portfolio aan Microsoft clouddiensten. Als Microsoft specialist en tevens Gold Partner is ViaData jou graag van dienst, van advies tot implementatie en beheer. Bij een migratie naar de cloud of het uitbesteden van het beheer kun je van ViaData het volgende verwachten:

  • Hoog niveau support
  • Specialisatie op het gebied van migraties
  • Gecertificeerde specialisten.
Ter inperking van het Coronavirus vraagt het RIVM organisaties in Nederland hun medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Thuis- én effectief samenwerken vraagt om slimme oplossingen. Bekijk daarom wat Teams, hét samenwerkplatform van Microsoft, te bieden heeft.

Microsoft Azure

Azure is een breed inzetbaar platform dat het mogelijk maakt om ICT-capaciteit naar de cloud te brengen. Deze oplossing van Microsoft stelt bedrijven in staat om sneller dan ooit een betrouwbare en schaalbare IT-infrastructuur te bouwen tegen lage kosten. Het resultaat: meer flexibiliteit en minder kosten voor hardware en beheerprocessen. Microsoft Azure is bijzonder geschikt voor commerciële organisaties, omdat het platform gemakkelijk benaderbaar is en bovendien eenvoudig te koppelen met de eigen IT-omgeving. De belangrijkste voordelen van Azure:

  • Snelheid: eenvoudig inrichten en dezelfde dag in gebruik nemen
  • Schaalbaarheid: wanneer nodig snel op- en afschalen
  • Betaalbaar: enkel betalen voor de capaciteit die u gebruikt (pay-per-use)

Het Azure platform levert Windows Axure, SQL Database, Azure AppFabric (beveiliging), Live Mesh (persoonlijke gegevens delen) en SharePoint Services & Dynamics CRM Services. Deze diensten kunnen zowel los van elkaar als gecombineerd worden gebruikt. Een organisatie kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de computerkracht van Azure te gebruiken en de data op eigen servers op te slaan, óf enkel gebruik te maken van SQL Azure voor de opslag van data, maar alle applicaties op eigen servers te draaien.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling clouddiensten voor zowel bedrijven als thuisgebruik en het onderwijs. De oplossing bevat vertrouwde applicaties als Word, Excel en PowerPoint, maar ook bijvoorbeeld Teams en Outlook/Exchange horen hier thuis. Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om altijd en overal – volledig online – te werken. Immers: alle belangrijke gegevens en documenten zijn voortdurend binnen handbereik. Je beschikt altijd over de nieuwste updates en betaalt bovendien per medewerker.

Werk je nog niet ‘in de cloud’ maar overweeg je de overstap te maken? ViaData is ervan overtuigd dat deze SaaS-oplossing (flexibele abonnementsvorm) van Microsoft dé toekomst heeft. Onze experts hebben ruime ervaring met migraties naar Microsoft 365 en zorgen dat het beheer goed voor je geregeld is.

Exchange Online

Net als Microsoft 365 is ook Exchange Online de nieuwe, online versie van een reeds bestaande en bewezen oplossing. Het traditionele Exchange is al jarenlang dé standaard voor bedrijven voor het synchroniseren van onder meer agenda’s, contacten en e-mail tussen apparaten. Het is daarnaast mogelijk om afspraken in te plannen voor collega’s, gezamenlijke adresboeken te gebruiken en anderen permanent of tijdelijk toegang te geven tot de eigen mailbox. Exchange Online vervangt de lokale e-mailserver, waarbij Microsoft zowel hosting als onderhoud heeft geregeld in de cloud.

Qua functionaliteit kent Exchange Online geen verschillen met de traditionele Exchange-server op locatie. Als het gaat om kosten, onderhoud en betrouwbaarheid (uptime) zijn die verschillen er daarentegen wel:

  • De aanschaf en het up-to-date houden van een lokale e-mailserver brengt hoge kosten met zich mee en ook de licenties maken het tot een kostbare oplossing (terugkerende kosten voor hosting nog daargelaten).
  • Exchange Online is daarentegen af te nemen tegen een maandelijks bedrag vanaf slechts enkele euro’s per gebruiker per maand. Onderhoud, beveiligingsupdates, patches en upgrades zijn inbegrepen. Daarnaast geeft Microsoft een uptime garantie van 99,9% (mits configuratie en beheer IT-omgeving kundig uitgevoerd).
  • Ten slotte kan het aantal licenties eenvoudig én zonder bijkomende kosten worden op- en afgeschaald, wat deze oplossing zowel commercieel als financieel zeer aantrekkelijk maakt.