Beveiliging thuiswerkplekken belangrijker dan ooit

Gisteren kondigde het kabinet aan de zogeheten ‘coronamaatregelen’ te verlengen tot en met dinsdag 28 april. Een aanpassing die veel flexibiliteit vraagt van uw collega’s en werknemers. Want zij zullen voorlopig hun werk nog even moeten doen vanaf hun thuiswerkplek. Dit brengt ons op de vraag: hoe veilig is deze manier van werken voor uw organisatie?

Neem maatregelen

Een risico dat op dit moment de kop opsteekt is de beveiliging van de thuiswerkplek. Vaak wordt een speciale verbinding opgezet naar kantoor. Zo’n VPN-verbinding is een stap in de juiste richting, maar als aanvullende beveiligingsmaatregelen ontbreken, neemt het veiligheidsrisico juist toe. Hackers proberen steeds vaker via de thuiswerkplek bij organisaties binnen te dringen. Ze doen dit bij voorkeur bij midden- en kleinbedrijf, omdat daar de grootste kans bestaat dat de beveiliging niet op orde is.

‘Veilig Thuiswerken’-scan

Als specialist in het ontwerpen, implementeren en beveiligen van ICT-infrastructuren, helpt ViaData de thuiswerkplekken van uw medewerkers optimaal te beveiligen. Zo zorgt u dat uw organisatie niet ten prooi valt aan ransomware of gevoelige informatie op straat komt te liggen. Als het gaat om thuiswerken is de beveiliging van uw ICT actueler dan ooit. Daarom, en omdat we hier diverse vragen over ontvingen, hebben we de ‘Veilig Thuiswerken’-scan in ons portfolio opgenomen. Tegen het sterk gereduceerde tarief van € 200,- ontvangt u een actueel statusoverzicht van uw netwerkomgeving. Voor een zo uitgebreid mogelijk beeld checken we deze omgeving op maar liefst 50 punten.

ViaData helpt.

Benieuwd welke zaken wij met de scan voor uw organisatie in beeld brengen? We lichten graag toe waar we tijdens deze scan naar kijken en hoe we tot een advies komen om de thuiswerkplekken van uw medewerkers zo optimaal mogelijk te beveiligen. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager bij ViaData, laat uw gegevens achter via de contactpagina of bel ons via 0513 – 619 350.