Eenmalige subsidiemogelijkheid: voor cybersecurityscan of cyberweerbaarheidscoördinator

Op 11 januari 2022 gaat de subsidie Digitalisering Fryslân 2022 open. Deze subsidie is bedoeld voor ondernemers, verenigingen, stichtingen en kennisinstellingen. Hiermee kun je o.a. het digitale bereik én de weerbaarheid van je bedrijf of organisatie vergroten. De hoogte van de subsidie bedraagt 50% van de in aanmerking komende kosten exclusief btw, en een maximum te verstrekken bedrag van € 3.000,-. ViaData maakt het je makkelijk en heeft speciaal hiervoor twee kant-en-klare oplossingen die één op één in aanmerking komen voor subsidie. Hiervoor sturen wij je een voorstel dat je direct kunt indienen. Let op, voor de subsidie geldt op = op!
Cybersecurity

In het kader van de recente cybercrime ontwikkelingen hebben wij onderstaand aanbod voor je samengesteld voor de subsidie digitalisering Fryslan 2022 .

1. Cybersecurityscan

Wij adviseren om jaarlijks – maar het liefst twee keer per jaar – een cybersecurityscan uit te voeren. Deze scan bestaat uit een kwetsbaarhedenscan en een penetratietest. De eerste met als doel om technische kwetsbaarheden in een IT-infrastructuur te identificeren, te classificeren en te prioriteren. De penetratietest geeft aanvullend de impact (potentiële schade) hiervan aan. In overleg kunnen we de kwetsbaarheid uitbuiten door daadwerkelijk te hacken. Dit geeft veel inzicht in de effectiviteit van de al genomen beveiligingsmaatregelen.
Deze scan bieden wij aan voor een bedrag van € 4.000,-

2. Cyberweerbaarheidscoördinator op locatie

Regelmatig een scan (laten) uitvoeren is één. Maar hoe zorg je er in de waan van de dag voor dat alle aanbevelingen worden doorgevoerd? En wie coördineert het traject? ViaData ondersteunt je graag met de inzet van een cyberweerbaarheidscoördinator, een cybersecurity-deskundige die je helpt met:

  • het voeren van gesprekken met belanghebbenden in je organisatie of bedrijf
  • het bepalen van prioriteiten en quick wins op securitygebied
  • het uitwerken en voorstellen van acties
  • het uitzetten van acties bij collega’s, beheerders en toeleveranciers (immers: je eigen ICT-omgeving staat niet altijd op zichzelf)
  • het rapporteren over de voortgang

Concreet betekent dit onze cyberweerbaarheidscoördinator twee dagen per maand op locatie aanwezig is.
Voor 3 maanden bieden wij dit aan voor een bedrag van €4.800,-

Wat komt verder in aanmerking voor deze subsidie?

De subsidie digitalisering Fryslan 2022 kan onder andere worden aangevraagd voor:

  • de afname of aanschaf van nieuwe producten, processen of diensten bij een externe digitale leverancier;
  • de verbetering van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering door een externe digitale leverancier;
  • de uitvoering van een scan voor cybersecurity ter versterking van je digitale weerbaarheid.

Ja, neem contact met mij op voor een vrijblijvend voorstel

Laat het ons weten als je graag een vrijblijvend voorstel ontvangt voor een cybersecurityscan of voor de inzet van een cyberweerbaarheidscoördinator.

"*" geeft vereiste velden aan

Geïnteresseerd in een vrijblijvend voorstel voor:
AVG*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.