WonenBreburg, Tilburg/Breda

Sinds het voorjaar van 2018 maken de 50 vakmannen van WonenBreburg dagelijks gebruik van de planning en mobiele software Connect-It van ViaData. Voorafgaand aan de implementatie zijn – in samenwerking met de corporatie en cegeka-dsa – eerst de processen geoptimaliseerd en nieuwe functionaliteiten ontwikkeld.

Ter verfijning van de software is samen met ViaData gewerkt aan een product dat het dagelijks onderhoudsproces van woningcorporaties nog beter ondersteunt. WonenBreburg is betrokken geweest bij de totstandkoming en het testen van deze functionaliteiten. Ronald Hofstra, software consultant bij ViaData:

Tijdens het gehele proces heeft WonenBreburg waardevolle input geleverd, waarmee zowel ViaData als cegeka-dsa haar software nog verder hebben kunnen verbeteren.

Gerd Kleijberg, Teamleider Onderhoudsdienst bij WonenBreburg, was nauw betrokken bij het project.

We draaien nu een tijdje met het nieuwe systeem en het is me vooral opgevallen hoe duidelijk en overzichtelijk het werkt. Omdat we te maken hebben met techneuten is het belangrijk om tekst en uitleg te krijgen hoe bepaalde zaken werken en waarom. Met dank aan deze heldere uitleg waren onze vaklieden snel gewend aan het nieuwe systeem. En de flexibiliteit van Connect-It is echt top. Daardoor zijn we samen met de werkgroep tot mooie resultaten gekomen.

Doorontwikkeling

Mede dankzij de feedback van de werkgroep is inmiddels alweer een nieuwe software-release van Connect-It uitgekomen. Gerd vervolgt:

Eén van de voordelen van de nieuwe versie is het vooruit kunnen wijzigen van roosters of het uitroosteren van iemand die uit dienst gaat. Zodra dit uitgebreid is getest en alles goed werkt, kan ook deze implementatie worden doorgezet.

Over de corporatie

WonenBreburg is een woningcorporatie met bijna 30.000 huurwoningen in onder meer Tilburg en Breda. Bij de corporatie werken ongeveer 350 mensen, waaronder 50 vaklieden, 6 planners, 3 uitvoerders en 2 magazijnmeesters.

Gerelateerde klantcases:

Deel deze klantcase