Ronald mcDonald Hoeve ontvangt donatie t.b.v. beleeftuin

Op donderdag 27 februari reikte ViaData een cheque ter waarde van € 2.000,- uit aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Net als voorgaande jaren is hiervoor een deel van het eindejaarsgeschenkenbudget gebruikt. Onze relaties ontvingen een aardigheidje, de rest is bestemd voor het goede doel. Zo probeert ViaData haar waardering te uiten en tegelijk maatschappelijk betrokken te zijn.
Uitreiking cheque Ronald McDonald Hoeve

Goede gewoontes

Dit is het vierde jaar op rij dat ViaData een geldbedrag aan de Ronald McDonald Hoeve doneert. Het lijkt bijna een vast gegeven te worden, maar er vooraf rekening mee houden doet Marc Stallinga, General Manager van de Hoeve, niet.

Bij het maken van de jaarlijkse begroting kunnen we alleen uitgaan van de verwachte bezetting en de vaste inkomsten waarop we mogen rekenen. Alle giften en donaties die daar bij komen, voelen telkens weer als een warm bad. Immers, deze donaties komen ten goede aan ons voortbestaan. Bovendien zorgen ze dat bestaande plannen en wensen sneller kunnen worden gerealiseerd.

Beleeftuin

Eén van de plannen waar momenteel aan wordt gewerkt, is de aanleg van een beleeftuin rondom het complex. “Een beleeftuin is een tuin die geest en zintuigen prikkelt door geur, aanraking, geluid en smaak. Deze prikkeling bevordert het welzijn van kinderen met een beperking. Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk voor het hele gezin. Jullie donatie komt goed van pas om dit nieuwe project sneller te kunnen verwezenlijken”, aldus Stallinga.

Beste jaar

Dat de Ronald McDonald Hoeve steeds populairder wordt, staat als een paal boven water. Stallinga vervolgt: “Het afgelopen jaar was ons beste jaar tot nu toe, dankzij een ontzettend hoge bezettingsgraad waar veel grote vakantieparken jaloers op zouden zijn. Dat heeft enerzijds te maken met onze tevreden gasten die doorgaans terugkomen en anderzijds ook met de activiteiten die men hier kan ondernemen. Naast onze accommodatie zit bijvoorbeeld een manege waar mensen met een beperking onder begeleiding kunnen paardrijden. Het is een onbelaste manier van bewegen, geeft een gevoel van vrijheid en heeft zelfs pedagogisch gezien een goede uitwerking door de interactie met het paard”.

Ronald McDonald Hoeve in het kort

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag biedt zorgintensieve kinderen/jongeren tot en met 25 jaar een plek om onbeperkt vakantie te vieren. Dat kan met familie, maar ook met een groep leeftijdsgenoten van school of vereniging. De Hoeve wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Het bedrijf ontvangt geen overheidssteun en is daarom geheel afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties.